Skocz do zawartości

pompa paliwa - kiedy zasysa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ona powinna chodzić cały czas i chodzi tobie też tylko już potem jej nie słychać, słychać ją tylko na samym początku jak zasysa ale jak nabierze ciśnienie to pprzestaje być głośna - chyba o to ci chodzi.

Jezeli byś ją słyszał cały czas po przekręceniu na zapłon (bez odpalania) to niestety ale były by to jej ostatnie podrygi, lub oznaka ze w zbiorniuku brakuje paliwa i nie potrwfi dobrze zassać :):) tak samo jezeli już nawet po odpaleniu byś ją jeszcze przez pewien czas słyszał to nie dłużej niż pół roku i do wymiany pompa.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano (edytowane)

U mnie po przekręceniu kluczyka na pozycje gdy się świecą kontrolki, pompa się nie załącza nawet chwilowo. ale tak jest u ojca w golfie.U mnie pompa zaczyna chodzić dopiero w momencie rozruchu, dokładnie to sprawdziłem.

Wcześniej miałem 318i m10 też było tak samo

Edytowane przez Kimbek
Opublikowano

W M40 pompa paliwa startuje dopiero równo z włączeniem rozrusznika.

Zmartwisz się - jeśli pompę słychać bardzo wyraźnie, to nie rokuje jej długiego przebiegu. Moja dała tak o sobie znać na 250 km przed padnięciem. Zdążyłem zamówić nową.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

W M20 również :twisted2:

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
w motronikach rowno z zaplonem w ktronikach jettronikach po przekreceniu kluczyka slychac juz syk pompy.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

W M20 również :twisted2:

Już się poprawiam :oops: , chodziło mi oczywiście o M20 na Motronicu bo taki system wtryskowy posiada prawdopodobnie samochód tygrysa :wink:

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Witam!

Moja pompa paliwa buczy i hałasuje już ze 3 lata i 40tys km przejechała. W sumie ma już 20 lat i 270tys nakręcone. Tak więc nie koniecznie musi być to znak, że zaraz wysiądzie.

Pozdrawiam

Moja brzęczała od chwili zakupu i zdechła po następnym 60 tys. km.

Ale ostatniego dnia "życia" nie brzęczała tylko warczała. ;-) Miałem kupę szczęścia, bo padła akurat u mechanika na podwórku, 3 km od domu.

Generalnie, warto mieć zapasową pompę (nową albo pewną używkę) w bagażniku + zestaw narzędzi do samodzielnej wymiany. To jest awaria w stylu nie znasz dnia ani godziny. Nikomu nie życzę czegoś takiego w długiej trasie, w sobotę wieczorem.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).