Skocz do zawartości

Poszerzenie nadkoli??? Pomocy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem felgi Borbet T 16" na 9" szerokie i pasuja idealnie do E30 ale wystaja troche poza obrys nadwozia. Slyszalem ze jak mnie policja zatrzyma to moga mi zabrac dowod rejestracyjny, ile w tym prawdy? I jeszcze w jaki sposob poszerzyc nadkola tak zeby wszystko gralo? Czy np beda pasowaly reparaturki od Golfa? Z gory dzieki...

Pozdrawiam...

Opublikowano

Reperaturek raczej nie polecam tym bardziej od golfa,jak juz chcesz zostawic felgi to zostanie tylko rozklepanie blotnikow,ale to sa dodatkowe koszta,trzeba sie liczyc z malowaniem i szpachlowaniem blotnikow,albo zakladc felgi i nie wnikac,jak zabiora dowod koszt badan wyniesie ok 30zl,zawsze taniej niz malowanie itp

pozdr

Opublikowano

wez to olej...

tylne nie wystaja az tak zeby policja sie czepiala a przednie faktycznie wystaja wiecej ale jak niebieskie cie zatrzymaja to skrecaj kolami w jedna strone i tak wylacz samochod. nawet tego nie zauwaza i juz sie nie przyczepia.sprawdzone...

sam mam 9x16 et 15 oponki 215/40.

nadkoli nie poszerzalem, z tylu sklepalem delikatnie ranty bo w 4 osoby mi czasem obcieralo.

ps. czym wiecej zglebujesz bete to tym bardziej kola schowaja sie w nadkola robiac tzw negatyw i nic nie bedzie ci wystawac.mialem kumpla z Krakowa ktory mial 9x16 et15 215/40 i gleba -80/60 . nic nie wystawalo, wszystko bylo ladnie schowane a przy tym nic nie obcieralo o ranty.