Skocz do zawartości

Poszerzenie nadkoli??? Pomocy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem felgi Borbet T 16" na 9" szerokie i pasuja idealnie do E30 ale wystaja troche poza obrys nadwozia. Slyszalem ze jak mnie policja zatrzyma to moga mi zabrac dowod rejestracyjny, ile w tym prawdy? I jeszcze w jaki sposob poszerzyc nadkola tak zeby wszystko gralo? Czy np beda pasowaly reparaturki od Golfa? Z gory dzieki...

Pozdrawiam...

Opublikowano

moga zabrac miski dowodzik z wystajace felgi sam mialem z nimi doczynienia,rada zmienic felgi

pozdro

Opublikowano
  • Autor
No a poza zmiana felg bo to raczej nie wchodzi w gre to jest jeszcze jakies rozwiazanie? Np te reparaturki od golfa czy cos innego? POMOCY
Opublikowano

Reperaturek raczej nie polecam tym bardziej od golfa,jak juz chcesz zostawic felgi to zostanie tylko rozklepanie blotnikow,ale to sa dodatkowe koszta,trzeba sie liczyc z malowaniem i szpachlowaniem blotnikow,albo zakladc felgi i nie wnikac,jak zabiora dowod koszt badan wyniesie ok 30zl,zawsze taniej niz malowanie itp

pozdr

Opublikowano

wez to olej...

tylne nie wystaja az tak zeby policja sie czepiala a przednie faktycznie wystaja wiecej ale jak niebieskie cie zatrzymaja to skrecaj kolami w jedna strone i tak wylacz samochod. nawet tego nie zauwaza i juz sie nie przyczepia.sprawdzone...

sam mam 9x16 et 15 oponki 215/40.

nadkoli nie poszerzalem, z tylu sklepalem delikatnie ranty bo w 4 osoby mi czasem obcieralo.

ps. czym wiecej zglebujesz bete to tym bardziej kola schowaja sie w nadkola robiac tzw negatyw i nic nie bedzie ci wystawac.mialem kumpla z Krakowa ktory mial 9x16 et15 215/40 i gleba -80/60 . nic nie wystawalo, wszystko bylo ladnie schowane a przy tym nic nie obcieralo o ranty.