Skocz do zawartości

lekko uderzone z przodu mam kilka pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanka otoz chcialbym zakupic bmw e60 2004 r lekko uszkodzona z przodu i chce sie dowiedziec czy moge :

1) do niej wlozyc xenony choc ona miala starsze lampy?(zwykle reflektory)

2)czy sa rodzaje zderzakow na lampy xenonowe i na zwykle reflektory? (tzn czy jest jakas roznica)

jak mozecie to pomozcie :D pozdrawiam Tejko :twisted:

Opublikowano

witam

1) mozesz dołozyć xenon choć nie będzie to do końca zgodne z prawem(musiał byś zołozyć spryskiwacze oraz system poziomowania) pozatem będziesz musiał na 100% przeprogramować komputer(naczej xenon będzie Ci zapewne migał) i napewno nie przeprogramują CI go w serwisie

2)zderzaki się róznią tym ze w zderzaku do xenona masz miejsce na spryskiwacze(rowniez pod spodem jest róznica ze ma uchwyty na klapki maskujące do spryskiwaczy) pozatem są takie same

Opublikowano

A czy nie jest czasami tak, że auta bez bixenonów/xenonów również mają spryskiwacze? Albo same zaślepki..widziałem parę taki - może bite i taki zderzak włożony.

Co do kwestii biksenonów to czasami nie jest tak że są xenony i bi xenony adaptacyjne? Nie jestem tego pewien, ale ...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
bi-xenon był w adaptacji. Jesli jest zderzak z klapkami w zderzaku przy zwykłych światłach i pod spodem nie ma spryskiwaczy oznacza to ze został załozony zderzak od onnego auta (moze to M pakiet?)
Opublikowano
Był i chyba jest:D Tak jak napisałeś zabrzmiało jakby e60 już nie była produkowana;) Dzisiaj znowu widziałem bez xenonów i z klapkami...i nie m-pakiet:)
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Hej

Reflektory Xenonowe w BMW e60 to Bi-Xenony. BMW nie oferowało zwykłych xenonów w tym modelu. Wiec albo masz lampy zwykłe, albo Bi-xenony. Oczywiście mówimy cały czas o oryginalnych częściach.

Pozdrawiam

Opublikowano
kolego tomek27 wprowadzasz ludzi w błąd. BI-Xenon to xenon podwojny czyli na światłach mijania jak i drogowych. Jesli by BMW nie oferowało innych lamp jak bi-xenon to bym ja w swojej miał również bixenony a mam tylko xenon na światłach mijania...
Opublikowano
kolego tomek27 wprowadzasz ludzi w błąd. BI-Xenon to xenon podwojny czyli na światłach mijania jak i drogowych. Jesli by BMW nie oferowało innych lamp jak bi-xenon to bym ja w swojej miał również bixenony a mam tylko xenon na światłach mijania...

Hmmm dziwna sprawa. Sprawdzając cennik serii 5 z lat 2003 do dziś jest tylko jedna pozycja dot. ksenonów. Ma kod 522. Ta pozycja to: "Reflektory ksenonowe dla świateł mijania i drogowych". Wiec nie wiem jakim cudem możesz mieć w samochodzie xenon tylko na światła mijania.

Pozdrawiam

Opublikowano

z ciekawości zerkłem w ksiązke serwisową i mam

522-Xenon Licht

Tak jak mówię bi-xenon to podwojny xenon czyli na światła mijania i światła drogowe

Opublikowano
Dziwna sprawa... Ja mam w specyfikacji 522 Bi-xenonowe reflektory + reflektory adaptacyjne. Adaptacyjne są na pewno, ale gdy włączam długie świecą bardziej na żółto.. w serwisie mówili że muszą się odpowiednio nagrzać... Auto bezwypadkowe... nie wiem o co chodzi...