Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanko do posiadaczy e 34 z 2.0 na 12 zaworach

Ile wam pala wasze auta?

Moj pali 11-12 w miescie przy spokojnej jezdzie - czasami z lekkim docisnieciem ale zadko :twisted2:

Trasa 9,5 - 10 raczej zawsze dosyc dynamicznie, nie oszczednie.

Duzo, nieduzo? jak sadzicie?

Pozdraiam

Opublikowano

Moim zdaniem jak najbardziej w normie :)

A jaka benz lejesz?

Co prawda jezdze na lpg, ale ostatnio zaczalem z ciekawosci na pb, zeby zobaczyc jak chodzi i troche pouzywac pompe paliwa :P

A w sumie zauwazylem, ze lepiej sie jedzi w tym aucie spokojnie, jakos zupelnie inaczej :P

Ostatnio uprawiam tzw 'cruising' po miescie :D

A na trasie... jeszcze przy takiej pogodzie to nie ma co szalec.

100 przekraczac nie zamierzam... chyba ze prosta po horyzont.

Zreszta radze Ci sie na trasie zrelaksowac jazda, niz zmeczyc :)

Owszem kazdy czasami lubi poszalec, byle z rozsadkiem.

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam

W dbałości o autko nauczyłem się bardzo łagodnie jeździć, co zaowocowało chyba rekordowo niskim spalaniem - nigdy dotąd nie wyszedłem poza 10 litrów/100km

miasto (Katowice i aglomeracja) - 9-9,5 l/100km

autostrada (max. 110-120) - 8,5 l/100km

trasa (80-90km/h) - 7-8 l/100km

Twój wynik Adzio nie jest zły (podejrzewam, że jeździsz jednak normalniej ode mnie, tzn nie aż tak miękko)

Tak jak Johny napisał, można pokochać spokojną jazdę w E34.

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

A jaka benz lejesz?

Leje 95 - zawsze na dobrych, sprawdzonych stacjach ORLEN, STATOIL.

Mojego kumpla ojciec jezdzi cysterna i zdradzil mi pare sztuczek stacji co do 98, tankujesz i okazuje sie ze to zwykla 95 :mrgreen:

miasto (Katowice i aglomeracja) - 9-9,5 l/100km

autostrada (max. 110-120) - 8,5 l/100km

trasa (80-90km/h) - 7-8 l/100km

kurcze, chcialbym zeby moja tez tak palila :cry2:

chyba zaczne robic cos w tym kierunku, swiece, przewody, filtr pojda na poczatek - no i oczywiscie tempo jazdy emeryta, bo chociaz zazwyczaj jezdze oszczednie to zdarzaja sie momenty kiedy ekonomizer sie chowa za 30l/100km :twisted2:

Bo jak tu czasami nie przycisnac kiedy obrotki ida plynnie w gore a silniczek wydaje piekny pomruczek :D

A swoja droga jazda 90km/h w piekny sloneczny dzionek na trasie - nic piekniejszego :)

Opublikowano
...ekonomizer sie chowa za 30l/100km

Jak fajnie.....masz działający ekonomizer, a ja nie :cry2: :beksa:

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png