Skocz do zawartości

Peka mi szybka na zegarach !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie, czy ktos nie mial moze podobnej sytuacji do mnie. Na szybce zegarow jakis czas temu pokazalo sie malutkie pekniecie na dole. Tak z czasem roslo i teraz dochodzi prawie do polowy szybki. Czyli na srodku u dolu sie zaczyna i idzie w strone srodka. Teraz widze ze obok tez na dole pokazalo sie malutkie drugie. Co powiecie?

Bmw 530d touring 2001 r. Prosciutki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
a co mówić ? kup najtańszy licznik na allegro i szybkę przełuż a pęka pewnie od tego że ktoś licznik rozebrał i przy składaniu nie zaskoczyły wszystkie zatrzaski i było naprężenie
Opublikowano
a co mówić ? kup najtańszy licznik na allegro i szybkę przełuż a pęka pewnie od tego że ktoś licznik rozebrał i przy składaniu nie zaskoczyły wszystkie zatrzaski i było naprężenie

Licznik przkrecony nie jest. Wszystko wskazuje ze jest realny natomiast mysle ze na jakims wyboju wyskoczylo i dlatego tak sie dzieje. Mozliwe to jest chyba. Tak samo tylna klapa a jest to kombi zaczela troche skrzypiec czy cos w tym rodzaju. W czasie jazdy tez od jakiegos czasu. Ale dzieki za wypowiedz. Pozdrawiam

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
no akurat do kręcenia nie zdejmują szybki a same nie mogło wyskoczyć bo jak chce się szybkę zdjąć to cza sie sporo nakombinować tak mocno te mocowania trzymają (zdejmowałem ostatnio bo zakładałem aluminiowe pierścienie)
Opublikowano
no to może faktycznie był przypadek ale i tak pozostaje Ci szybkę kupić i przełożyć , czasami można na allegro kupić za ok.100zł samą
Opublikowano

Szukalem ale na razie nie znalazlem. Najlepsze ze tego z punktu widzenia kierowcy wogle nie widac, dopiero z boku.

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Witam

Panowie, czy ktos nie mial moze podobnej sytuacji do mnie. Na szybce zegarow jakis czas temu pokazalo sie malutkie pekniecie na dole. Tak z czasem roslo i teraz dochodzi prawie do polowy szybki. Czyli na srodku u dolu sie zaczyna i idzie w strone srodka. Teraz widze ze obok tez na dole pokazalo sie malutkie drugie. Co powiecie?

Bmw 530d touring 2001 r. Prosciutki

Albo auto było bite jak pies sołtysa aż się licznik wygiął :)

Kup jakies uszkodzone ścierwo z dobrą szybka i po kłopocie, chyba, że jest tak jak napisałem wyżej... :P

Opublikowano
Akurat ze jest domykana elektrycznie to ja wiem, jednak to nie klapa uderza o samochod tylko jakis lekki plastik czasem slysze. Cos jak obicie wewnetrzne klapy, tam jest taki. Bity jak byl to chyba jakis czarodziej go skladal. Szybka zaczela padac po ok 12000 przejechanych w Polsce a samochod ma juz 210000. Jesli chodzi o klape to wyglada to na zwykla przypadlosc na Naszych drogach. Przy oponach ktore mam producent zaleca chyba z 2.7 bara na tyl to duzo i tyl ma naprawde twardo co mi wyszlo w tych odglosach.
Wstrzasaj i kasaj