Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów i proszę o radę:::)

Ponieważ szukam nowego nabytku i odpowiada mi E-34 tylko z mocniejszym od mojego 150 konnego motorem i znalazłem niedlakeo mnie znajomy sprzedaje swoje 525 IX z roku 1992 z vanosem przebieg około 260 000 autko bezwypadek było kiedyś sporo porysowane ale pomalowane całe bez rdzy

Silnik chodzi ładnie odpala bez problemu nic w nim nie słychać ( co do osiągów jazda próbna jutro )

Wnętrze znośne doi moejgo trochę mu brakuje ale też nie ma dziur czy innych takich tam

Ma elektr. szyby, lusterka dach też elektryka kontrola trakcji o dziwo zegarek ten niecyfrowy czy to normalka w 92roku??

Czy wersja IX jest odczuwalnie wolniejsza od tylnionapędowej czy będzie szybszy od mojej 520??

Czy duża jest różnica w kosztach eksploatacji??

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

po pierwsze jak spadnie deszcz jest szybsza i to o wiele jak snieg to juz oczywiste - i więcej frajdy wtedy daje

ja fruwałem quattro a tam ten napęd przeczył prawą fizyki na śliskiej nawierzchni (tzn. jak ktoś wcześniej nie miał 4x4)

przy oglądaniu auta zwróć uwagę na to czy ma te same ogumienie na 4 kołach (rozmiary) w permanentnym 4x4 jest to ważne (nie wiem czy bmw ma permanentny)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Witam,

sprawdź dokładnie przednie zawieszenie... tu koszty jakiejkolwiek naprawy to czarna rozpacz, części dostępne tylko w ASO.

Uwagi również wymaga skrzynka rozdzielająca napęd na tył i przód - brak zamienników czy zestawów naprawczych. Jeżeli przy ruszaniu dochodzą jakieś stuki, przerwyanie itp. odpuść sobie.

Przednie hamulce też tylko ASO.

Zawieszenie tył to standard.

Spalanie jest troszkę większę niż w tylnonapędówce.

Radość z jazdy zimą i w deszczu powodują że zapominasz o niedogodnościach serwisowania IX-a. Ogólnie auto bardzo wdzięczne w prowadzeniu niezależnie od pory roku. Od e34 520 jest napewno szybsze.

A pamiętaj o tym że wyprodukowano tych aut około 10 tys sztuk, więc ciężko znaleść coś używanego.

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Witam

Tak jak piszę poprzednik sprawdź przednie zawieszenie bo potem jest ból jak trzeba coś robić nawet końcówki drążków są inne. Co do jazdy to super zupełnie co innego niż zwykła naprawdę przyjemnie się tym jeździ a spalanie chyba nieznacznie większe. Ja kupiłem i nie żałuję.

Pozdrawiam