Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna posiadam wspomiany samochód i nie wszystko w nim jarze.

1.Mam sensor deszczu i wydaje mi sie ze nie działa (podobno jego czuwanie to jedna pozycja w góre manetką) co może być?

2.Głuche uderzenia w tylnj częsci auta przy zmianie biegów ,co to?3.Kontrloka ciśnienia w oponach mimo ze ciś.jest ok to po ok. 10 km jazdy zapala się.

4.Wiem że to auto ma -chyba to się nazywa w przenośni "oświetleni drogi pod dom" tzn.po zgaszeniu i zamknięciu auta ksenony świeca przez krótką chwile.Jak to się włacza.

5.Ile bierze oleju silnik 3,0 benz. po przejechniu ok 180 tys.

Jeżeli ktoś zna odp. na któreś z moich pytań z góry DZIĘKI

Pozdro

Opublikowano
witam.odnośnie doświetlania drogi "do domu" po wyjęciu kluczyka ze stacyjki pociągnij do siebie wajche od kierunku tak jak byś mrugał.zapalą sie na jakies 30 sek.ciśnienie w kołach - prawdopodobnie któryś czujnik.coś puka:podpora wału,oberwany dyfer,zużyte poduszki - dużo możliwości.ile oleju może brac to nie wiem.moja ma niecałe 90 tysięcy i nie bierze.najlepiej poszukaj na forum :search: