Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego co ty porownujesz,calibra znika w lusterku bmw w mgnieniu oka :8)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano (edytowane)

pffff

ja to wiem sam mialem calibre 157 koni 200 momentu czyli delikatnie dlubnieta - e36 z silnikiem m50 niewiem no wiem ze napewno 2,5 litra nie mialo ze mna szans

natomiast e36 2 litry 150 kucy dostawalo ze mna o ok 5-6 dlugosci - fakt mialem zdrowa calibre co widac bylo na rolkach ale i szybka w 2 osoby pol baku na zimowkach mialem powtarzalne 7.3 s na g-tech

dostawalem natomiast juz od 2,8 litra o ok 1,5 dlugosci do dlugosci jezdzac na zimowkach na letnich nie mialem okazji sprawdzic

adamation wiec jak widzisz bmw do 2,8 pojemnosci ze zdrowa calibra delikatnie ponad serie dlubnieta niemaja szans

Edytowane przez witboy
Opublikowano

Dane techniczne:

E36 2.0i V-max:214 km/h 9,8s (0-100km/h) najlepszy czas ,pewnie to coupe (ale nie napisali jaka buda)

Calibra 2.0i 16V V-max 223 km/h 8,5s (0-100km/h)

Calibra 2.0i V-max 203 km/h 10,0 (0-100km/h)

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

adamation jestes pewny?

Moj znajomy sie sprzecza za to jednak calibra 2.0 150km ma przewage nad bmw 2.0 150km a jego argumenty sa nastepujace:

- naped na przod i i mniejsza masa + silnik ecotec ( ja tez go wysmalem) ale chce sie dowiedziec zeby go skierowac na wlasciwa droge

Opublikowano

c20xe poradzi sobie spokojnie z 2,5 nawet wiec co mowic o zwyklej 2 litrowce :)

powiem tak waga calibry ze mna to 1280 kg mierzone na wadze :) wiec mysle ze bmw jest troszke bardziej nabite w kg

pozatym fakt przedni naped i charaktrystyka c20xe jest niesamowita

o c20ne czyli 115 koni sie nie wypowiadam bo widzialem jak celica 115 koni robi e36 w sedanie z 2 litrowym 150 konnym silnikiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.