Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jestes pewny ze to nie dzwoni oslonka katalizatora tylko w katalizatorze?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Adamation może mieć rację. Ja u siebie mam 1 warstwę na końcowym tłuimiku tak zjechaną że w pewnym zakresie obrotów zaczyna dzwonić. No chyba że katalizator Ci się już kończy i mogą dzwonić jakieś tam porcelanki.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
prosze o rade co zrobic jesli w katalizatorze cos dzwoni jak sie tego pozbyc czy konieczna jest wymiana na nowy ,dodam tylko ze w diselu

Mi ostatnio dzwoniło na łączniku zaraz za katalizatorem. Znajduje sie taka spiralka obudowana blachą. Dzwoniło na wolnych obrotach. Widac to na tej stronce

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=EU51&mospid=47629&btnr=18_0663&hg=18&fg=10

Opublikowano
jesli jestes pewny ze to w katalizatorze to sprawdz jeszcze laczni a jak tam jest ok to proponuje wywalic kata i wspawac strumienice.przy okazji mniejesze spalanie i szybsze autko:)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
jesli jestes pewny ze to w katalizatorze to sprawdz jeszcze laczni a jak tam jest ok to proponuje wywalic kata i wspawac strumienice.przy okazji mniejesze spalanie i szybsze autko:)

z tymi strumiennicami to nie jest tak kolorowo , było to wałkowane na forum wielokrotnie

Opublikowano
no mozliwe ale ja juz w trzeciej beemce zmienilem i nigdy tego nie zalowalem-przeciwnie:)
Opublikowano
no mozliwe ale ja juz w trzeciej beemce zmienilem i nigdy tego nie zalowalem-przeciwnie:)

A jak tam przy przeglądzie :?: Były probemy z normami spalin:?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano (edytowane)
ja mam takie dzwonienie przy 3200 obr i tez zastanawialem sie co zrobic ... Pod spodem jest ta blacha aluminiowa,miedzy tlumnikiem a podlaga i ja wywalilem-ona tez brzeczala ale wczesniej.Teraz myslalem ze jest to w tlumniku srodkowym albo w kacie... Wszyscy pisza tutaj o katalizatorze.Napewno sie przyda jak ktos cos rozkmini...przy jakich obrotach to macie ?? Edytowane przez K@mil
B M W
Opublikowano
Witam ...w dislach nie ma katalizatora spalin ..tylko tak nazywaja /to jest oczyszczac spalin..chyba tak to sie nazywa/ prawdopodobnie oberwal ci sie w srodku wklad , u mnie tez to bylo ...roaciolem blache i wyrzucilem go i spokoj ...to jest cos podobnego co nad sruba nr.9 %5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/132024_p.png