Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie gdyż ciężko mi odpala auto i na zimnym i na ciepłym czasem lepiej czasem gorzej. Pytanie brzmi: czy kończąca się pompa wtryskowa"sygnalizuje" swój koniec nie tylko przy odpalaniu ale również podczas jazdy?? Bo u mnie są tylko kłopoty z odpaleniem jak juz jedzie to jest dobrze.

Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj kolego:)

Mam identyczny problem w swojej E36318tds też szukam rozwiązania,a czasami się zastanawiam czy nie zmienić silnika na 2,5tds albo na 3tdi

Pozdrawiam

Rybo

Opublikowano
Może to by przyczyną początku końca pompy ale nie obstawiałbym na to. Raczej spojrzałbym na pompkę paliwa w baku, to ona jest odpowiedzialna za pierwszy rozruch (daje pierwsze cisnienie w układzie) pozniej sie wylacza i role przejmuje pompa wtryskowa która ma w sobie pompe paliwa. Sprawdz czy po przekreceniu kluczykiem słyszysz pompkę w baku,jezeli nie masz rozwiazanie jezeli tak moze byc juz wyekspaltowana i dawac słabe cisnienie a moze byc tak ze masz spaloną którąs świece żarową (łatwo sprawdzic moduł do świec masz za akumulatorerm w podszubiu). Miałem ten sam problem zaryzykowałem i kupiłem podróbe na allegro 155zł narazie chodzi rewelacja i pali od dotknięcia a co do odpalenia na ciepłym to TDS tak ma ze po przekroczeniu 45C świece sie nie zapalają i dłuzej kreci, nic na to nie poradzisz ,chyba ze (zastanawiam sie nad tym rozwiazaniem) nie kupic układu włączającego świece za kazdym razem (podobno pomaga)
Opublikowano
Witaj kolego:)

Mam identyczny problem w swojej E36318tds też szukam rozwiązania,a czasami się zastanawiam czy nie zmienić silnika na 2,5tds albo na 3tdi

Pamietaj ze zmiana silnika to nie jest wyjecie sobie silnika starego i wsadzenie nowego wiekszego i luzik :naughty: .To sie wiąze ze zmianą calego zawieszenia,wału tylniego mostu itp. Chyba taniej bylo by sprzedac 318tds i kupic 325tds