Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parę dni temu nagle przestało grać radio.Początkowe objawy to dosyć powolne zmiany stacji radiowych z wyraźnym opóźnieniem.

np.prełączając z zaprogramowanej stacji z 1 na 2 czas zwłoki nawet do 4-5 sekund.

Dodam też że po naprawie blacharskiej nie miałem sygnału w czytniku navi oraz w zmieniarce natomiast przed naprawą (czytaj wyjmowaniem wszystkich gratów z lewego boczka )było wszystko ok.

gdzie szukać przyczyny?

Czy wyjęcie wszystkich bebechów z lewego boczka i ponowne ich założenie (może jakaś kostka nie łączy) jest sensowne?

Proszę o pomoc bo od ciszy w aucie jeszcze usnę na długiej prostej :lol:

Dodam że E-38 ,99rok , MK2 bodajże , i nagłośnienie standard - czyli bez DSP.

Opublikowano
Jest sensowne wyjęcie gratów, choć prościej jest poprostu posprawdzać kostki i czy jest wszystko podpięte oraz czy nie pomyslono np kabli antenowych (wtyczki anten GPS, radia i TV są takie same, ale długością sugerują do czego mają być podpięte)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jestem od tygodnia bardzo szczesliwym uzytkownikiem BMW e39 z 1998 roku. Idealny stan, przejchane 78000km (i na tyle wyglada). Ale... :( podczas ostatniego wypadu na dluzsza trase najpierw przestal mi dzialac tempomat (nie zapala sie swiatelko na desce, sterowanie z kierownicy) potem zaczela migac sygnalizacja poduszki powietrznej a na koniec przestalo dzialac radio i zegar. Czym to moze byc spowodowane i co robic? Z gory bardzo dziekuje za pomoc. Dodam, ze samochod byl lekko stukniety w przod i byl malowany (maska i cieniowanie drzwi), w zwiazku z czym zdejmowane byly boczki).

Dziekuje bardzo