Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy spotkaliście się z takim problemem w navi, że czasami umiejscawia się w innym miejscu niż jest w rzeczywistości?

czasami działa dobrze a czasami jak wyżej. Czy orientujecie się dobrzy ludzie czym to może być spowodowane?

podajcie proszę jak możecie jakieś przyczyny, bo czasami trzeba gdzieś jechać a tutaj zonk. Z góry thx

:(

pozdro for all

Opublikowano

Teraz dopiero wróciłem z pracy więc nie widziałem wcześniej

Mapa to chyba nie. Przypuszczam tak ponieważ 10 razy prowadzi mnie do domu dobrze, a jedenasty knoci. nie robię tego często tylko żeby ją własnie sprawdzić i od czasu do czasu nie wskazuje dokładnie.

Opublikowano

1. Jaki to rocznik.

2. Tzn co "knoci" ? - nie przesuwa się, tylko się kręci, zbacza z trasy, zatrzymuje się, coś innego ?

Zadajesz pytanie, a nie podajesz szczegółów, tak jakby ktoś napisał : "samochód mi nie "pali", co się stało ?"

KESS : co to jest "Mapa mało dokładana...", dojże odpowiedź bezsensowna, to jeszcze nie wiadomo o co chodzi...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

hej

Może rzeczywiście żle to opisałem, sorki mój błąd :oops:

wygląda to tak, jak wsiadam np. na ul. Mickiewicza i włączam navi to wskażnik jest na ul. Mickiewicza i przesuwa się po ekranie analogicznie do ruchów samochodu . A czasami wsiadam np. na Mickiewicza a wskaźnik umiejscowił się kilka-kilkanascie km dalej i także się przesuwa z ruchem samochodu ale nijak to się ma do położenia auta i wskazań mapy.(ja jadę np. Chrobrego a wskażnik jeździ gdzieś po drugim końcu Wrocławia.)

Jak myslicie?

Myslałem że brudna płyta, wyjmowałem ja i wkładałem, nic. czasami wsiadam we Wrocławiu, ustawiam navi, a wskaźnik położenia samochodu jest np.w Czechach:(

pozdro

Opublikowano
KESS : co to jest "Mapa mało dokładana...", dojże odpowiedź bezsensowna, to jeszcze nie wiadomo o co chodzi...

Może się źle wyraziłem :(

Chodziło mi o to że praktycznie żadna mapa nie pokrywa swoim zasięgiem 100%, dla mnie sformułowanie "mało dokładna" właśnie to oznacza.

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

W tym wypadku nie o to chodzi, bo przecież kolega pisze, że raz jest OK, a raz nie ...

Wg mnie problem jest z anteną GPS, jej kablem, wzmacniaczem GPS lub samym czytnikiem - nic innego nie może powodować takich rzeczy. Najprościej jest :

1. Sprawdzić podłączenie anteny GPS i wzmacniacza do czytnika (wzmacniacz jest przy tunerze TV - mała skrzyneczka wielkości paczki papierosów z wejściem antenowym i czarną wtyczką).

2. Podpiąć napewno dobrą antenę i sprawdzić czy będzie OK.

3. Podmienić czytnik i sprawdzić ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Wydaje mi sie, ze warto sprawdzic w trybie serwisowym navi ilosc sledzonych satelitow, jest tam tez chyba rowniez i poziom sygnalu poszczegolnych satelitow.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

właśnie dzisuaj jest znowu ok. w piątek jadędo Krakowa i przydałaby mi się ale ciekawe co się bedzie działo, Jak się sknoci to sprawdzę to co Sebass proponuje (dzięki Sebass jak to będzie to-stawiam dobrą wódkę :) ) ale jakby jeszcze ktoś coś, to proszę o rady

pozdro for all

Opublikowano

Witam

Byłem u speców z ta navi a konkretnie w bmw stando.(wrocławiaki wiedzą o kogo chodzi) i po przedstawieniu moich problemów gośc mówi że zaczyna zabawe od 400zł bo trzeba jechać samochodem, sprawdzić ilość satelit itp itd i to trwa a stawka za godzinę 130zł netto. :? na komputerze wszystkie urządzenia podobno są sprawne i "się widzą". najlepsze że u nich akurat navi jest w trybie sprawnym i muszę czekać aż "się popsuje".:(

a może jak się popsuje, przełozyć czytnik samemu, sprawdzić i kupić, najlepiej mk4, będzie od razu perpektywiczne menu?(mam mk3)

jak to ugryźć? co najmniej 400zł i dopiero się dowiedziec co jest? sporo kurcze:(

pzdrw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam podobnie.. generalnie w wiekszosci wypadkow jest ok.. ale np. czasem zdarza sie ze jade sobie obwodnicą a pozycja na mapie mi pokazuje ze jade polem obok rownolegle do obwodnicy :D .. po chwili wraca na dobra pozycje.. albo ni z gruchy ni z pietruchy.. jade sobie.. pokazuje mi droge.. i zaaraz drogi znikaja.. i komunikat ze opuscilem digital map area :| .. tak sie zastanawiam ze w sumie moja buma jest z 96 i moze gps nie jest tak dokladny.. ale bez przesady :D .. jade do domu.. droge pozkazuje super idealnie.. ale jak wjezdzam w male uliczki to gps mi sie gubi i pokazuje ze jestem zupelnie gdzie indzie.. :/ .. ostatnio stwierdzil ze wyjechalem poza digital map w Pruszczu Gdańskim.. a znalazł Przyłęk w powiecie Zwoleńskim koło Radomia :duh: .. masakra jakaś..
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)
Opublikowano
Witam

Byłem u speców z ta navi a konkretnie w bmw stando.(wrocławiaki wiedzą o kogo chodzi) i po przedstawieniu moich problemów gośc mówi że zaczyna zabawe od 400zł bo trzeba jechać samochodem, sprawdzić ilość satelit itp itd i to trwa a stawka za godzinę 130zł netto. :? na komputerze wszystkie urządzenia podobno są sprawne i "się widzą". najlepsze że u nich akurat navi jest w trybie sprawnym i muszę czekać aż "się popsuje".:(

a może jak się popsuje, przełozyć czytnik samemu, sprawdzić i kupić, najlepiej mk4, będzie od razu perpektywiczne menu?(mam mk3)

jak to ugryźć? co najmniej 400zł i dopiero się dowiedziec co jest? sporo kurcze:(

pzdrw

Jak masz wydawać kasę bezsensu, to podeślij czytnik do mnie - sprawdzę Ci go gratis (zawsze tak robię), ale mając sam czytnik tylko jego mogę sprawdzić. Jak będzie OK, to nawet mozna nie sprawdzać anteny i kabla, tylko je wymienić, to i tak taniej wyjdzie niz te 400zł. :) Jak będzie problem z czytnikiem, to mogę spróbować go naprawić (zależnie czy będę miał wszystkie części).

Mogę Ci tez podesłać antenę GPS z kablem, sam sobie ją podłączysz i sam sprawdzisz czy będzie OK, jak tak, to masz po problemie, jak nie, to mi poprostu odeślesz. Jak Cię propozycje interesują, to najlepiej daj znać.

Stronka