Skocz do zawartości

Problem z kontrolka wtrysku w 325 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Pomozcie.Moja dziewczyna tzn.BMW 325 tds rok1993.ma problem z kontrolka wtrysku mi sie pali. Auto mialo uszczelniana pompe rotacyjna,wymieniana pompe w bakui filter paliwa.Po tym zabiegu nastepnego dnia przekrecajac kluczyk-jak zawsze zapala sie wtrysk i podgrzewacze-potem gasna.Tyle ze jak auto odpali to znowu zapala sie wtrysk i juz nie gasnie.Wrocilem na owy warsztat i powiedzieli mi ze wedlug komputera to jest sygnal z jakiegos czujnika cieczy chlodzacej.Niewiem co ma wtrysk do ukladu chlodzenia?Dlatego prosze o pomoc bo auto chodzi jak burza ale swiecace kontrolki sa troche stresujace.
Opublikowano
kontrolka zapali sie wtedy kiedy bedzie problem z nastawnikiem pompy wryskowej lub z wtryskiem sterujacym sprawdz połaczenie miedzy wtryskiem a kostka nawet gdzy wtrysk bedzie odłaczony to silnik bedzie normalnie chodzil bo kozysta wtedy z uastawien fabrycznych stawiam na to ze masz odłaczony wtrys sterujacy lub przerwany kabelek w nim
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Dzieki.To jest moje drugie BMW.O ile z pierwszym-benzyna-niemam problemow tak ten mnie troche zawodzi.Ale mniejsza z tym.Ten Wtrysk sterujacy to ten czwarty wtrysk?Tak cos na forum wyczytalem.Jak mozesz to w skrocie wytlumacz bo niewiem gdzie tego szukac?Dzieki z gory.