Skocz do zawartości

kod parowania telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki jest standardowy beemkowski 4-cyfrowy kod parowania telefonu do zestawu głośnomówiącego przez Bluetooth ?
Opublikowano
Albo "0000" albo "1234"

juz to widze jak sie udaje hehehehehehe

musisz dostac sie do modułu BT i na nim jest wyryte jak byk 4 cyfry jezeli chodzi o E39.

reszte juz pewno znasz z instrukcji.

Opublikowano

Witam ..mam pytanie czy do e-46 czy mozna zakodowac telefon przez Bluetooth kierownice mam wielofukcyjna z przyciskami na tel. nigdzie nie moge znalesc tego tematu..

Z gory dzieki.....

Opublikowano
Witam ..mam pytanie czy do e-46 czy mozna zakodowac telefon przez Bluetooth kierownice mam wielofukcyjna z przyciskami na tel. nigdzie nie moge znalesc tego tematu..

Z gory dzieki.....

Powyżej masz instrukcję - nie przejmuj się tytułem E38, ona jest na przykładzie m.in. E46 (patrz str. 7 + 10).

Opublikowano

Z gory dzieki.....

Powyżej masz instrukcję - nie przejmuj się tytułem E38, ona jest na przykładzie m.in. E46 (patrz str. 7 + 10).

Dzieki ale ja z angola noga moze cos z PL :?:

Opublikowano

Z gory dzieki.....

Dzieki ale ja z angola noga moze cos z PL :?:

nikt nie po PL.. :?:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Moze mi ktos powiedziec gdzie w e65 jest umieszczony modul bluetooth? Nie dostalem z samochodem kodu. Czy jest on gdzies w aucie? Moge go odczytac samodzielnie, czy potrzebuje pomocy ASO? Wiecie moze czy telefon nokia e51 bedzie wspolpracowal z tym BMW?

Pozdrawiam

Opublikowano
spokojnie - najpierw przeczytaj instrukcję, a potem instrukcję na forum do bluetootha i nie będziesz potrzebował rozbierać samochodu w/s kodu (chyba, że w E65 jest inaczej niż w E60).
PawełH
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam mam podobny problem jak kolega w E-46 turing 11.2002 nie mam kodu Bluetooth gdzies przepadl pstepoje wedlog instrokcji telefon wykywa polonczenie BMW 39 308 mysle ze modul jest w samochodzie tylko gdzie ? w bagazniku jest DVD MK-4 a nad nim antena GPS prosze pomuzcie jak wydobyc ten kod lub gdzie mam szukac tego modulu Bluetooth

pozdrawiam HELLER

Opublikowano
Witam mam podobny problem jak kolega w E-46 turing 11.2002 nie mam kodu Bluetooth gdzies przepadl pstepoje wedlog instrokcji telefon wykywa polonczenie BMW 39 308 mysle ze modul jest w samochodzie tylko gdzie ? w bagazniku jest DVD MK-4 a nad nim antena GPS prosze pomuzcie jak wydobyc ten kod lub gdzie mam szukac tego modulu Bluetooth

pozdrawiam HELLER

w e39, e38, e46,x5, x3 jest ten sam modul bluetooth, aby polaczyc sie trzeba znac tzw PASSKEY, ktory dostaje sie wraz z zakupem samochodu w jednej z ksiazeczek, jesli nie ma sie ksiazeczki, pozostaje podpiac sie pod kompa i odczytac ten klucz.

w nowszych bmw(nawigacja professional, business) nie ma tyle problemow, w ustawieniach wpisujesz klucz tak sam jak w telefonie i finito.

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano

Czyli jak rozumiem nie mam innego wyjscia jak pojechac do servisu BMW

i zczytac tem kod mam navi profesional duza jest moze jakies inne wyjscie z tej sytuacji moze nozna ten numer odczytac z tego modulu tylko gdzie sie on znajduje ? :cry:

Opublikowano

witam.

kod do modulu bluetooth , znajdziesz na naklejce bocznej.kod czyli passkey.

jezeli nie ma naklejki pozostaje wizyta w bmw.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

np. u mnie (530d Touring) moduł bluetooth znajduje się za tylnym siedzeniem w bagażniku. Musisz zdjąć taką klapę zabezpieczającą. Na module jest 4-cyfrowy kod. U mnie akurat był pod spodem modułu więc musiałem jeszcze go wyjąć aby móc go odczytać.

pozdr. 3vcie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
moze by ktos napisal gdzie jest ten modul w e46 kombi po lifcie,moze jakies zdjecie?
kiedys e36 316,325 coupe...pozniej e46 320d
Opublikowano
ciagne dalej temat...wlasnie dostalem od niemca ktorego kupilem auto kod,wbijam go i nadal nic,nie chce sie polaczyc a robie wszystko zgodnie z instrukcja do auta..moze problem tkwi w telefonie-moj to samsung d900i,sam juz nie wiem co robic?
Opublikowano
a jest to tel.kompatybilny?
PawełH
Opublikowano
nie wiem a jak to sprawdzic?
Opublikowano
jest wykaz tel.kompatybilnych - było o tym kilka razy na forum.
PawełH