Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam prośbę,posiadaczem bmki jestem od niedawna i juz problemik.E36 318is 96r.żaswieca sie w czasie jazdy kontrolka ABS czyli wygląda to tak uruchamiam motor i jest np.ok gasnie.Jednak czesto po prostu nie gasnie lub jeżeli zgasnie to zaswieci sie po ?????jakimś czasie.Może ktoś przerobił taki przypadek ,bardzo prosze o pomoc
Opublikowano
Mam to samo.ABS gasnie,jednak sa dni kiedy sie nagle zapala.Bylem na komputerze i nic ,zadnych bledow abs.podejrzewam przelamany kabel jednego z czujnikow,jest poklejony tasma izolacyjna.
Opublikowano

Panowie poszukajcie, to już było :norty:

Jednak tak w skrócie napiszę :mrgreen: Uszkodzony czujnik ABS-u, uszkodzony przewód do czujnika lub np.: przekaźnik/bezpiecznik.

Opublikowano
Nop tak komputerek powiedzial <

Ja specjalnie kupiłem mulitimetr aby sprawdzić czujnik :twisted2: fakt, że nie jestem elektronikiem ale sprawdziłem dzięki temu miernikowi, który czujnik padł :mrgreen:

Niestety nie wiem co ten błąd znaczy, ale wiem, że przy padniętym czujniku albo wyskakują błędy, albo nie można się połączyć z kompem. Może pogadaj z jakimś właścicielem takiego miernika. Ewentualnie kup, koszt 10 - 25 złoty. :norty: Jak rozumiem patrzyłeś na szukajce i poczytałeś sobie dokładniej :twisted: Bo naprawdę warto :D A mulitimetr to dobra sprawa :cool2:

Może pogadaj z innym fachem :worried:

Opublikowano
W moim wypadku komputer tez nic nie powidzial o awarii a rowzniesz swieci mi sie lampka, elektryk rozebral mi deske rozdzielcza i dostal sie do komputera abs'u recznie sprawdzil wszystkie czujniki. Jeden jest przepalony. Po wymianie wszystko powinno grac
Opublikowano
Lukas powiedz mi co to jerst multitimer i gdzie to kupic????

Otóż drogi Kolego :roll2: to jest takie urządzonko do pomiarów elektrycznych , często elektronicy tym sie posługują aby sprawdzić gdzie jest np.: prąd.

Zerknij TU albo TU

JA za swój miernik dałem 11 zł., ale to jest takie najtańsze badziewie jakie było na targu. Nie potrzebowałem czegoś wypasionego :mrgreen: