Skocz do zawartości

kiedy i jakie paski wymienic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

posiadam bmw compact i gdy silnik chodzi na wolnych obrotach lekko popiskuje cos pod maska (wydaje mi sie ze to chyba jakies paski do wymiany).powiedzcie prosze jakie paski wogole sa w tym silniku,ile ich jest,kiedy sie wymienia i ile takie kosztuja?czy trudna jest wymiana?dziekuje i pozdrawiam

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Witam ponownie,powiedz najpierw jaki masz motorek?
Opublikowano
  • Autor
witam przyjacielu,mam 1.6 motor
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Hej :cool2: tam jest tylko jeden pasek który wszystko napędza,napinany jest takim specjalnym napinaczem,moze to rolka wydaje dziwne odgłosy?

sprawdz w jakim stanie jest pasek,jak ma takie jakby mikro pęknięcia na wewnętrznej stronie,wymien go.Koszt dobrego paska ok90zł

Opublikowano
  • Autor
nio zauwazylem ze jest jeden kosmiczny pasek,z wewnatrz trudno zauwazyc ale na zewnetrznej stronie sa jakies male pekniecia wierzchniej warstwy.a zauwazylem ze chyba sa ogolnie dwa paski,ten o ktorym ty mowisz i jakis micro na klimatyzacji tak?ile by kosztowal ten micro?jak z montazem,wiesz moze?
Opublikowano
Wydaje mi się że masz tylko jeden pasek ,tylko on jest tak pokręcony i wydaje ci się że są dwa,zobacz dobrze,ale chyba tak jak mówię pasek jest jeden,twój silnki to m43?
Opublikowano
  • Autor
tak mam ten na lancuszku M43.masz racje jest pokrecony i wielki ale obok na sprezarce z klimy kreci sie taki maly osobny z napisem micro wiec chyba sa dwa
Opublikowano
są 2
Opublikowano
  • Autor
a z wymiana jak?dlugo to trwa?tez wielki paske wyglada na dosc skomplikowany do zalozenia?
Opublikowano
wymiana paska od klimy to jest moment mi to zajeło niecałe 5 min a co do tego drugiego no wiec najlepij zrobic sobie kilka dobrych zdjeć żeby puźniej pamietac jak to było bo można sie troche pogóbić kiedyś miałem taki problem w omedze 2,5 był tak pokręcony że zawsze wychodziło mi zamało paska albo zadużo

życie zaczyna się dopiero z BMW

E30 CABRIO 2.5

Opublikowano
  • Autor
he,z tym duzym moze byc duuuzo kombinacji,najpierw musze sie dowiedziec ile on kosztuje?
Opublikowano
tego to ci nie powiem a sprawdz moze na allegro po ile one są to juz bedziesz miał małą orientacje w cenie

życie zaczyna się dopiero z BMW

E30 CABRIO 2.5

Opublikowano
  • Autor
ok 100zl trzeba dac za ten pasek,lepiej wymienic bo jak sie zerwie to porazka,on napedza mnostwo rzeczy w aucie
Opublikowano
Widzę kolego że dużo musisz zrobic w swoim autku,gdzie go kupiłeś i za ile jeżeli to nie tajemnica??ile ma przejechane??jaki rocznik?
Opublikowano
  • Autor
powiem ci ze kupilem go w Niemczech jakis tydzien temu.kupilem go poniewaz jest w dobrym stanie i zd pelna dokumentacja i wyposazeniem.o wszystkich problemach i sprawach do zrobienia w aucie wiedzialem przed kupnem dlatego udalo mi sie wynegocjowac knkretna cene:)kupilem go poniewaz rzeczy takie jak np pompka spryskiwaczy,szklo reflektora to drobiazgi ktore moge wymienic.ceny wybacz ale jeszcze ci nie zdradze za to chetnie odpowiem na reszte pytan:)