Skocz do zawartości

wymiana sprzegla - powazny problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

padlo mi sprzeglo wiec trzeba bylo wymienic. zakupilem komplet sachs`a. piatek i sobote spedzona na wymianie sprzegla z moim znajomym. sprzeglo zmienione. biegi wchodza troche ciezej, ale myslalem ze moze tak ma byc przez chwilke. sprzeglo juz nie slizga. ladnie bierze jakies 2cm od zmieni(zastanawiam sie czy to dobrze ze 2cm czy powinno byc inaczej). wracajac do tych biegow to czasem ciezko je wrzucic. cos jest nie tak. albo cos sie zepsulo albo cos spapralismy ze znajomym tylko nie wiem co. czy ma ktos moze pomysl co to moze byc??

ps. tak przy okazji czy wie ktos gdzie jest jakos dobrze opisane obrazowo jak wymienic sprzeglo oraz montaz walu(chodzi mi o te piny jak to sie ustawia)

z gory dzieki za pomoc i prosze o jakies odp. moje autko stoi w garazu wiec musze to jak najszybciej naprawic.

Opublikowano

Sprobuj odpowieszyc uklad .

%5Bimg%5D%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i119.photobucket.com/albums/o151/ducthinhj/clutch.jpg

[/img]%5B640%3A480%5Dhttp%3A//i119.photobucket.com/albums/o151/ducthinhj/slavecylinder.jpg

Opublikowano

to nie to. juz odpowietrzalem. mam pytanie. w ktorych bimach jest taka sama skrzynia jak w e39 528?? czy do 520 jest tez taka sama czy inna??

dzieki

Opublikowano

ja ostatnio też wymieniałem sprzęgło i łapie pod sam koniec...

temat ze sprzędłem jest taki że musi sie ono trochę dotrzeć...

np... zaraz po wymianie jak leciutko chciałem ruszyć to szrpało furą, ale po ok 200km sprzędło się dotarło i jest już ok

• 2 lata później...
Opublikowano

witam

no i po kilku latach dodam roziwazanie problemu. okazalo sie wtedy ze dwumasowka sie rozsypala. stuknelismy w nia, a z niej sie posypalo. wymienilem na uzywke i wszystko bylo ok ;)