Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze mamjedno pytanie,jaka moze byc przyczyna bo wydaje mi sie ze mam slabe ogrzewanie w mojej bambejce,mam dwustrefowa klime i jak ustawiam na maksa oczywiscie nie wlaczajac klimy bo po co w zimie to wydaje mi sie ze jakos starsznie cieplo sie w aucie nie robi a poza tym jakos szyby paruja i nie wiem czy to normalne
Opublikowano
jakies 4 godziny temu tez mialem problem z ogrzewaniem i strasznie mnie to wkurzalo ale wymienilem termostat i mam niezly hyc w srodku,wiem ze to jest jeden ze sposob na ogrzewanie,a poza tym jest wiele czynnikow jak np padnieta nagrzewnica
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
A wspominasz ze ci strasznie szyby paruja - moze masz filtr kabinowy do wymiany. Kiedy go ostatni raz wymieniales?? A klime mozna zima uzywac, jak tem. spadnie ponizej chyba 3 stopni to sie nie zalaczya a przynajmniej teraz by ci tak szyby nie parowaly bo klima to swietny sposob na parujace szyby.
Opublikowano
Zobacz i wyciagnij go z samochodu to zobaczysz :) bedziesz tam mial mnustwo lisci i innego "syfu". Filtr ten zatrzymuje to wszystko na sobie, jakbys go wyciagna to sadze ze mozesz dostac z liscia w aucie kiedy ten wyleci przez nawiew :) Tak na serio to bedziesz mial stechlizne w aucie bo wszystkie liscie beda zalegac i gnic w kanałach powietrznych.
Opublikowano
nie wyrzucaj lepiej wymien choc ja za wymiane tego filtra dalem 80zl,to jest jeden z najdrozszych filtrow,jak go wyrzucisz to ci sie zapcha uklad.parowanie jest spowodowane tez woskiem tzn jesli ostatnio myles auto z woskiem na myjni recznej lub automatycznej to bankowo musi ci na poczatku parowac.
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
nie wyrzucaj lepiej wymien choc ja za wymiane tego filtra dalem 80zl,to jest jeden z najdrozszych filtrow,jak go wyrzucisz to ci sie zapcha uklad.parowanie jest spowodowane tez woskiem tzn jesli ostatnio myles auto z woskiem na myjni recznej lub automatycznej to bankowo musi ci na poczatku parowac.

Chyba w pewexie kupowales 80zl... :?:

Opublikowano
albo ty w serwisie bmw gdyz widze ze tak cie zdziwila taka cena?jesli tanio to wiedz ze nie wszytko do bme musi kosztowac kilkaset zlotych.filtr kosztowal 105zl wg katalogu w sklepie INTERCARS (renomowana siec sklepow z auto czesciami),w miescie znam sprzedajacego w tym sklepie i dostalem znizke z 105zl na 80zl.ile wg ciebie powinien kosztowac taki filtr?to zle ze mozna kupic za 100zl filtr w normalnych sklepach z autoczesciami?pozdrawiam