Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam nastepujacy problem. nie dawno wymienilem plyn w chlodnicy mysle ze odpowietrzylem dobrze wszystko bylo ok . no i zauwazylem ze mi plyn gdzies wycieka po jezdzie w okolicach chlodnicy wszystko zachlapane plynem . Co to morze byc ? . Mysle ze mi chlodnice rozje.... bo za duzo plynu dolalem . Ile morze kosztowac nowa chlodnica . Z gory dzieki za rady Edytowane przez Michal86
Opublikowano
mam do sprzedania chłodnicę uzywana orginalna , kupiłem do mojej 323ti, ale nie pasowała. więc tanio sprzedam. Szczegóły na prv.
Opublikowano
Mam nastepujacy problem. nie dawno wymienilem plyn w chlodnicy mysle ze odpowietrzylem dobrze wszystko bylo ok . no i zauwazylem ze mi plyn gdzies wycieka po jezdzie w okolicach chlodnicy wszystko zachlapane plynem . Co to morze byc ? . Mysle ze mi chlodnice rozje.... bo za duzo plynu dolalem . Ile morze kosztowac nowa chlodnica . Z gory dzieki za rady

zobacz tu tanio i nowki ...http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/

Opublikowano

Kolego Michał86 rozumie że jesteś nowym użytkownikiem ale jak zakładasz nowy wątek tytułowanie ma pewne zasady zawsze wybieramy obok miejsca wpisania tematu model auta. Proszę popraw to bo z treści postu nie wynika jakiego modelu auta dotyczy.

Odnośnie chłodnic nieoryginalnych odradzam. Kupiłem taką i mam problemy ciągle dolewam płynu który powoli znika a układ lekko się zapowietrza (tzn nie grzeje w środku na postoju tylko przy wyższych obrotach reszta jest ok), po odpowietrzeniu i uzupełnieniu braku ogrzewanie działa idealnie. nie wiem gdzie znika początkowo od wewnątrz przy łączeniach lutowanych widziałem płyn na kazdym użebrowaniu jak otaczał lutowaną spoinę teraz tego nie ma. Mechanik jakiś czas temu sugerował ze chyba chłodnica jest nieszczelna. Druga sprawa korki jakoś dziwnie ciężko sie nakręcają.. Osobiście następnym razem wybrałbym używkę oryginalną.

Opublikowano
Kolego Michał86 rozumie że jesteś nowym użytkownikiem ale jak zakładasz nowy wątek tytułowanie ma pewne zasady zawsze wybieramy obok miejsca wpisania tematu model auta. Proszę popraw to bo z treści postu nie wynika jakiego modelu auta dotyczy.

Odnośnie chłodnic nieoryginalnych odradzam. Kupiłem taką i mam problemy ciągle dolewam płynu który powoli znika a układ lekko się zapowietrza (tzn nie grzeje w środku na postoju tylko przy wyższych obrotach reszta jest ok), po odpowietrzeniu i uzupełnieniu braku ogrzewanie działa idealnie. nie wiem gdzie znika początkowo od wewnątrz przy łączeniach lutowanych widziałem płyn na kazdym użebrowaniu jak otaczał lutowaną spoinę teraz tego nie ma. Mechanik jakiś czas temu sugerował ze chyba chłodnica jest nieszczelna. Druga sprawa korki jakoś dziwnie ciężko sie nakręcają.. Osobiście następnym razem wybrałbym używkę oryginalną.

A moze ci pali plyn bo jak by ci ciekl to bys zobaczyl.....

Opublikowano

Raczej nie dlatego ze obiaw jest już długo a w miedzy czasie zmieniałem silnik no i nawet nie dymi z rury.

Już drugi mechanik zwracał uwagę ze chyba przecieka chłodnica ale jak pierwszy to powiedział przyglądaliśmy sie jej i nic nie ciekło a była mokra prawdopodobnie od nalewania i delikatnego polania obok korka drugi natomiast zwrócił uwagę na płyn który był na osłonie silnika co tez niczego nie dowodzi bo przy odpowietrzaniu albo uzupełnianiu co robiłem raz na jakiś czas mały wyciek mógł sie znaleźć na osłonie silnika na dole tym bardziej ze wyglądało to na stary już przysychający płyn.

Tak czy inaczej gdzieś ten płyn powoli ucieka. Nigdy nie zdarzyło sie tak żeby uciekło go bardzo dużo i silnik nabierał temperatury. Tylko delikatnie tak około 0,5 litra co kilka tys km i tylko z tego powodu przestaje grzać w kabinie na postoju wtedy odpowietrzam go przy tym odrazu uzupełniam płyn i jest spokój przez jakiś czas z ogrzewaniem. Jak jadę i obroty mam 3-4 tys to jest zawsze ciepło

Opublikowano

Ten link co podalem moge podac jeszcze raz ....sprawdzalem ceny chlodnic do e-39 chlodnice od klimy..

Chlodnica nowa prod.zachodniej - 360zl. 24mies.gwarancji

Chlodnica nowa prod.korea. - 320zl. 12mies.gwarancji

Dlatwgo sadze ze nie sa drogie bo na alegro czy geldzie za uzywke tyle chca a nieraz wiecej i kupuje sie kota w worku....podaje link do tej firmy...http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/

Opublikowano
a moze to wcale nie jest chlodnica?ja mialem ostatnio to samo,jechalem samochodem i cieklo i spod auta,okazalo sie ze z weza gornego ktory wchodzi do chlodnicy,niby nie byl urwany ale plastik na ktory wchodzil waz byl pekniety i trzymal sie w wezu i ciezko bylo to zauwazyc ale wlasnie stamtad cieklo
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
skoro sprawdzales i chlodnica jest ok,i nagrzewa ci sie w porzadku jednak mimo to delikatnie gdzies ucieka to ja bym jeszcze raz dokladnie sprawdzil weze
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."