Skocz do zawartości

kasowanie oilservice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy macie jakieś pomysły jak jeszcze można skasowac servis oleju i inspekcje bo probowałem już prawie wszystkich sposobów i nie mogę wykasować :jawdrop: chyba nie obędzie sie bez wizyty w serwisie :mad2:
Opublikowano

Kasowanie odbywa sie poprzez przycisniecie dwoch stykow w miejscu gdzie podlacza sie komputer(takie okragle), nie powiem dokladnie jakich i czy napewno dwoch bo robil mi to kuzyn ale napewno mozna..

Pozdrawiam

Opublikowano

http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm

kolega mongooes z http://www.bmw-sport.pl

napisał jeszcze cyt.

"Musisz poprobowac kilka kobinacji:

1. zlaczyc 7 z 19 i dopiero wlaczyc zaplon na 5 sek

2. j.w. tylko ze na 10-15 sec

3. najpierw zaplon potem zlaczyc 7 z 19

Dzisiaj albo jutro bede musial to zrobic u siebie wiec powiem potem co i jak.

Przy ostatnim kasowaniu tez mialem problemy - pomoglo zamkniecie wszystkich drzwi!

To juz wiem co i jak:

W moim przypadku bylo tak

1. Zaplon (zamkniete drzwi)

2. mostek pinow 7-19

3. czekamy kolo 10 sec

4. wyciagamy mostek

5. wylaczamy zaplon"

Gotowe

Mam nadzieję że się przyda.

Pozdrawiam

podziękowania dla kolegi mongooes :cool2:

Opublikowano
Kasowanie odbywa sie poprzez przycisniecie dwoch stykow w miejscu gdzie podlacza sie komputer(takie okragle), nie powiem dokladnie jakich i czy napewno dwoch bo robil mi to kuzyn ale napewno mozna..

Pozdrawiam

to juz wiem i probowalem i najpierw zlączyć piny i dopiero wlaczyc zaplon pozniej zaplon i dopiero piny pozniej zamykalem drzwi i dopiero zaplon nic nie pomaga ale dzieki za odpowiedzi bede jutro probowal dalej a jak nie to do serwisu i juz

Opublikowano
Hmm Wiem i rozumiem że nie każdy ma podjazd do stacji obsługi pojazdów w swoim miasteczku. Ja Tam gdzie robię przeglądy, zajeżdzam i mam tę usługę GRATIS, trwa to raptem 5 minut,,,Czy warto ryzykować i zwierać przewody komputera na chybił trafił,, nawet jeśli nie macie tego za free, kolega przy mnie bo nie robi przeglądów w tej firmie, rzucił 10 zeta za taką usługę,,,To nie wygórowana cena za spokój....Powodzenia
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano

Pozdrawiam.

Ja też mam taki problem.....ale on wynika z innego powodu. Zazwyczaj olej wymieniałem w servisie...i tam wszystko jest zerowane. Ale obecne auto ma przełożone zegary ...i obecnie u mojego mechanika umawiam się na wymianę oleju w terminie (kiedy trzeba) i jak stoi tam jakieś auto z wejściem na komputer pod maską. Bo właśnie z takiego modelu mam przełożone zegary. Wiec ...wymiana oleju...moje zegary do tamtego auta i...zerowanie. Do tej pory elektryk nie wpadł na pomysł (a może jednak nie ma takiej możliwości) żeby wyzerować 'oil service' w moich zegarach ...w moim aucie z wejściem na kompa w kabinie kierowcy. Pozdrawiam

Memento Mori :-)