Skocz do zawartości

Jakie opony zimowe wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam nowki zimowki bridgestone

225/45/17 przod

245/40/17 tyl

cztery nowe,identyczny bieznik

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Musisz zadać sobie pytnie w jakich warunkach chcesz jeżdzić Im szersza opona na zime tym gorzej Autko fajnie wygląda na szerokich kółeczkach ale za to zapomnij o ostrożnej jeżdzie w zimie Z tego co wiem to max 195 zakładają ludziska Pozdrawiam
Opublikowano

195?????

za mala nosnosc.opona niebezpieczna.

moze 185?? :norty:

205 to chyba minimum

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
to jest 1 cm roznicy.. zakladam ze z tego 1 cm stycznosc z podlozem ma jakies dodatkowe 5 mm.. czy to az tak duzo? nie znam sie az tak na fizyce :) i cenowo tez nie wiem jak to wyglada :)
E39 540iA ... Kocham i Szanuję... :)
Opublikowano
srednica kola jest wowczas o 3cm wieksza niz orginal.. to chyba calkiem sporo.. ja sie zastanawiam nad 205/55/16 .. ale z kolei to 2cm mniejsze niz orginal.. i sie troche boje..
Opublikowano
PORUSZACIE PROBLEM JAK ZJAWISKO.WYSTARCZY POPATRZEĆ NA RAJDY SAMOCHODOWE ZIMĄ,JAKIE TAM MONTUJĄ OPONY I MA SIĘ ODPOWIEDZ.CZYM WĘŻSZE TYM LEPSZE I NAJLEPIEJ Z KOLCAMI.
Pozdrawiam aris
Opublikowano
idac tym tropem to bym sobie zalozyl 195/65/16C 102/104R od dostawczaka :D .. jest waskie.. ma odpowiednia nosnosc.. no i zima nie zamierzam przekraczac 170km/h ;) .. ale czy na pewno to jest dobra opcja? LINK
Opublikowano
no elegancko :) .. nie jestem na 100% czy 15 wejda do 540.. dlatego zdecydowalem sie na 16.. ale jakie.. jeszcze nie wiem :D
Opublikowano (edytowane)
Troszke buja na twardej nawierzchni ale jak spadnie śnieg to będzie miszczostwo świata.Mieszkam w górach i tu bywają wielkie śniegi. Edytowane przez aris
Pozdrawiam aris