Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie mam minimalny luz któren objawia sie irytującym piszczeniem w wilgotne dni jak nalezay naciągnoć nieco te paski od wentylatora, lub czym je posmarowac by pozbyc sie tego dzwieku paski sa w dobrym stanie, wiec nie chce ich wymieniac teraz. Dzieki za odpowiedzi
Opublikowano
Pasek naciąga się za pomocą zębatki przy alternatorze- naciąga się go kluczem - możesz spróbować go naciągnąć ale pamiętaj że powinien mieć ok. 5 mm luzu-jeśli jednak nie to nie pomoże - to pozostaje wymiana - paski klinowe to jakiś konkretny wydatek -do 1.6 m40 ok. 30 zł (oba Boscha).
masqo
Opublikowano
Paski piszczą zazwyczaj dlatego że są już zużyte albo koła,pasowe są nieco wyrobione,ja zacząłbym od wymiany paska to nie majątek,no i oczywiście,odpowiednie naciągnięcie nie jest bez znaczenia,myślę żą wymiana pomoże na 100%,jak nie chcesz wymieniać paska spryskaj go telonem w spreju