Skocz do zawartości

spryskiwacze reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem grill ze spryskiwaczami reflektorów, jednak rudy już go trochę zjadł i kupiłem nowy. W tym miejscu pojawia się moja prośba jak wyjąć spryskiwacze ze starego grilla? Próbowałem trochę, ale bezskutecznie a nie chcę ich połamać. Mógłby mi ktoś pomóc? Jeśli ktoś dysponuje jakimiś schematami czy zdjęciami byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Naprawdę nikt nie wie?? W takim razie jeszcze 2 pytania do tych którzy dokładali spryskiwacze - jak przedstawia się sytuacja z pompką? Wiem że potrzebna jest inna i musi dawać większe ciśnienie, ale jak pociągnąć do niej kabel z kostką, żeby pryskała tak jak to fabryka wymyśliła, czyli co piąte zmycie szyby?? I do czego mocowane są spryskiwacze?? do belki??

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja swoje spryskiwacze wyciagalem na sile, skladaja sie z dwóch plastików, jedna jest przykrecona pod grilem do auta a druga ta ruchoma ktora sie wysuwa wchodzi w tamta. mialem zwalone dysze z jednej strony i dokupilem ale okazalo sie ze pompa tez nie dziala. Koszt takiej pompy tej grubszej bo zwykla nie da rady chyba, oczywiscie uzywanej to 100 zeta i wiem kto takie ma :-). ja na razie odpuscilem sobie dalsze proby naprawy.
Opublikowano

Aha :D

W każdym razie interesuje mnie sposób rozbierania tych spryskiwaczy w celu ich wyjęcia - myślałem że istnieje jakiś specjalny sposób a nie ciągnięcie na chama :D