Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Chciałbym poprosić Was o pomoc w rozwiązaniu pewnego problemu. Niestety żaden elektryk nie potrafi mi pomóc.

Auto kupiłem już z tą wadą.

Po pierwsze - cały czas pali się kontrolka od zużycia klocków hamulcowych i poduszek powietrznych. Poza tym wszystko działa normalnie. Jednak po przejechaniu około 20 km zaczynają ginąć kontrolki od kierunkowskazów i nie słychać przerywacza, gaśnie kontrolka świateł drogowych, a na koniec przestaje grać radio i również gaśnie.

Było zamontowane zabezpieczenie zapłonu. Jeden z elektryków powiedział, że to jest przyczyna wszystkiego, lecz po odinstalowaniu nic się nie zmieniło. Drugi kazał mi odłączyć akumulator na 24h. - to również nie przyniosło efektu.

Kolejny elektryk przez dwa dni poszukiwał przyczyny, ale nie znalazł ( a skasował 100 pln)

Może ktoś z was miał już taki problem, albo wie gdzie szukać przyczyny...

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jak kupiłem e39 to tez chcialem jakies odciecia montowac, alarmy, ale moj znajomy elektronik powiedział mi jedną rzecz. Nie nalezy w e39 bawić się w elektryka i cos z instalacją zmieniać, żadne odciecia itd, bo jak cos sie nie daj Boże stanie to potem juz najlepiej auto zmienić bo nikt nie dojdzie z tym do ładu :nienie:
Opublikowano

Na początek rozbierz deche pod nogami kierowcy posprawdzaj wszystkie kostki. Może ktoś jak montował zabezpieczenie coś poluzował i teraz są takie jaja.

A na samym początki to zobacz PUNKT MASY, to taka śróbka do której schodzą się wszystkie przewody masowe. Prawdopodobnie jest pod nogami kierowcy z lewej strony za tym plastikiem przy otwieraniu maski.

Co do zabezpieczeń , jeśli się to zrobi dobrze to nie ma prawa się nic dziać.