Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,ostatnio zakupilem ladniutkie e39 w wersji kombi. Gosc, od ktorego kupilem auto dorzucil mi gratisowo takie cos widoczne ponizej na zdjeciach. Nie mam zamontowanego zadnego radia a musze miec cos co gra bo ciszy nie moge zniesc.Wobec tego mam pytanie, jak zrobic zeby dzialalo samo radio, nawigacja jest mi niepotrzebna bo mam osobną w palmtopie ,telewizora tez nie potrzebuje, chcialbym zeby chodzilo radyjko zeby cos gralo,nie chce wstawiac nic nieorginalnego bo to nie bedzie wygladalo ladnie, prosilbym o pomoc jak to zrobic, dodam ze jestem laikiem w tych sprawach. Wiem ze potrzebny bedzie wzmacniacz, ale czy cos jeszcze zeby to uruchomic. Nie wiem czy to moze pomoc jak dodam ze samochod w standardzie mialo radio "bmw businees cd rds" oraz zmieniarke cd,ewentualnie gdyby ktos mial jakies schematy podlaczenia lub kostki do tego radia bylbym zainteresowany.Z gory dziekuje

http://img115.imageshack.us/img115/8167/72045991bn7.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/8268/84972890ke0.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/3682/92571199xo4.jpg

http://img265.imageshack.us/img265/6365/78400147yr8.jpg[/img]

Opublikowano
Dzieki za pomoc,probowalem sie z nim skontaktowac ale pokazuje sie informacja ze taki uzytkownik nie istnieje.Moze popelniles literowke w nicku?

Oj leniuszek - na górze tej strony na której jesteś właśnie (Audio, Alarmy, Nawigacja & Elektronika) stoi Dyrekcja... i tam jest "Sebast"...

Ale dla ułatwienia:

http://www.bmw-klub.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=855&sid=d1d18f84a4cc62a8c5a9c8402ee1fa34

Opublikowano
kolego musisz pociągnąć nową wiązke instalacji pod ten monitor. Jak pociągniesz nową wiązke musisz mieć jeszcze mod. Navi co najmniej MKII(wtedy jeszcze wzmacniacz GPS) ale lepiej MKIII(lub MKIV DVD) oraz niezbędny jest mod. radia. Bez tych dodatkowych elementów nie uruchomisz tego monitora. Modół navigacji jest nie zbędny aby wyświetlacz wyswietlał obraz. chyba ze zastosujesz mod. TV wtedy nie będziesz miał navi a będziesz miał za to TV w aucie ale wtedy jeszcze musisz mieć wzmacniacze do anteny TV i dodatkowe kabelki
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Wszystkich

Ja w swojej Buni mam identyczne radyjko jak "bakteriagt". Monitorek działa wyświetlając główne menu ale zero reakcji na przyciski.

Co jest?

Opublikowano
Na wszystkie przyciski nie reaguje ? Czy tylko te od radia, albo wszystkie poza radiem ? (szczególnie czy chodzi : głosność, przycisk menu, prawe pokrętło, przełaczanie programów).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Witam Sebast!!!

Żaden z przycisków widocznych na zdjęciach powiżej nie reaguje. Jedno co działa to, że po włożeniu oddaje kasetę(EJECT) ale jej nie ciągnie, nie przewija i oczywiście nie gra. A monitor cały czas wyświetla glówne menu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Opublikowano
To wygląda na uszkodzony przedni panel - ten z przyciskami. Może wtyczka się od niego wysuęła. trzebaby rozebrać ten monitor i pooglądać. Jeżeli uszkodził się jakiś element (np. ten panel z przyciskami), to mam trochę części do tych monitorów - daj znac na PW. Miałem już taki przypadek, że nie działał żaden przycisk - wymiana panela załatwiła sprawę.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Sebast!!

Moje TV żyje i dzięki za wskazówki w naprawie.

sam nie wiem co było nie tak. Posprawdzałem wszystko co się dało pomacałem powciskałem i usłyszałem ciekawy szum. Okazałe się że radyjko ożyło.

Mam jednak pewien problem. Czy można po nr VIN dowiedzieć się czy w aucie było navi???

Pod kołem zapasowym znalazłem zwinięty kabel z końcówką jak do tunera tv sat a na dachu auta mam małą antenkę z kulką na kańcu.

"Fachowcy" od audio którzy nie dali rady z moim twierdzili że powinno być u mnie navi ale w schowku po lewej nie ma nic,

VIN mojej buni to WBADG81090BX01650

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy było navi możesz sprawdzić w ASO po numerze nadwozia.

Antena na dachu to oryginalnie tylko od telefonu - fabrycznie po za tel. nie było wystających anten.

Stronka