Skocz do zawartości

W 3 E46 nie dziala nawiew na nogi!!! pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o pomoc, nie działa mi w klimatroniku nawiew na nogi. obojetnie czy mam w opcji manualnej nastawione: gora, klata czy nogi powietrze cieple lub zimne wieje mi na klate. miał ktos podobny problem. moje e46 jest z 2000 roku

z gory dzieki za info

Opublikowano
Nadmuchem na szyby, korpus, czy nogi sterują małe silniczki. Sygnał dla tych silniczków wychodzi w panelu z takiej mniejszej czarnej wtyczki z której wychodzą trzy kabelki(w tasmie) - (przynajmniej w e36 tak jest) - poruszaj moze cos nie masuje. Jak dalej nie działa nawiew na nogi to musisz się dostac do tego silniczka i sprawdzic go czy działa - podpinajac na krótko. Jak nie działa - wiesz juz co masz zrobic :wink:
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
  • Autor
tego silniczka nie da sie zewrzec na krotko tym silniczkiem steruje potencjometr wiec taka opcja sprawdzenia nie istnieje :(
Opublikowano
hmmm... może sie nie znam... elektronikiem nie jestem... ale przecież jakies kabelki do niego idą, albo wtyczka. Więc chyba się tam da połączyć napięcie...
Opublikowano
  • Autor

ja tez niestety nie :)

dałem auto mojemu znajomemu elektrykowi który alarmy montuje klimy robi itp i taka informacje mi przekazał! podobno nie da sie go zewrzec na krotko :(

Opublikowano
aha... no to sorki... ale skoro z niego taki elektronik to nie doszedł czego to wina???
Opublikowano
  • Autor

dzisiaj mi dzwonił ten znajomy ze ma schemat i rozgryzł zagadke! :)

zobaczymy, ale dopiero w poniedzialek mu go odstawie!

pozdro