Skocz do zawartości

urwane wzmocnienie do podnośnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dziś przejeżdżając przez przejazd kolejowy hm chyba troszkę za szybko - wrocław :) urwałem wzmocnienie do podstawienia pod podnośnik, taką pseudo plastikową kostkę z metalem od strony kierowcy na wysokości fotela.

Wydaje mi się że była przymocowana śrubą ?? ale mogę się mylić - wyrwało mi to z kawałkiem blachy, teraz mam malutką dziurę :) i kostkę tą co była, w dłoni. Jak myślicie co najlepiej zrobić - spawać ?? czy też jakoś przymocować ?? nie mam pojęcia.

Może ktoś wie jak to fachowo nazwać i czy jechac z tym do ASO czy wystarczy pan Heniu ze spawarką lub podnośnikiem i dobrą śrubą?. Dodaję ze jest to E46 2002 r sedanik 320d.

Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie sugestie.

Opublikowano
powiem tak spawanie w ostateczności ,jeżeli dziura jest nieduża to można wcisnąć gniazdo śruby i poprostu przykręcić .podjedz najlepiej do warsztatu blacharskiego zrobią to fachowo
Opublikowano
Ja bym to migomatem leciutko pospawał. W e36 te jest cos takiego. Niedawno ten plastik ktos mi podpieprzył... kupiłem nowy w Aso i tam jest taka blaszka przymocowana do płyty podłogowej (chyba zgrzewana) i nie ma tam zadnych srób. W blaszce jest otworek na zatrzak w tym plastiku.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"