Skocz do zawartości

Problem z elek. szybą??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem mam z szybą pasażera opuszcza się z bólem i chrobocze strasznie szyba jak chcę podnieść to unosi sie ale tylko trochę i staję . Jak zaczyna się podnosić to jakby tylko jednym końcem i rownież chrobocze i staje? jak sądzicie co tam się porobiło ??
Opublikowano

szyba ma szyne w niej sa 2 plastykowe slizgi o takie http://allegro.pl/item255505181_martom_bmw_e34_e_34_e36_e_36_slizg_zaczep_do_szyb.html do nich wchosza 2 ramiona z podnosnika i teraz tak ale slizgi sie wyrobily popekaly lub wyskoczylo ci krotes ramie ale najprawdopodobniej za ciazko chodza w tej szynie nawal tam smaru by luzniutko chodzily

jeszcze jedno jedne 3 jest przykrecane do blach drzwi i te ramie jest regulowane na uskoku moze 1.5cm jak sie poluzowala ta srubka to zmienia sie tor prowadzenia szyby tez moze to byc tego przyczyna

Opublikowano
być może podnośnik ,chrobotanie spowodowane jest linkami które trą o siebie. rozbierz boczek i wyjmij podnośnik i wtedy stwierdzisz co jest. podobno konstrukcje tych podnośników nie są mocną stroną BMW
Opublikowano
Podłacze sie pod temat ze swoim problemem. Gdy wcisne zeby szyba sie zamkneła podnosci sie kawałek i sie wraca o pare cm i tak w kółko. zeby zamknac musze naciskach przycisk na krótko wtedy szyba sie zamknie. Mam e36 coupe.
Opublikowano

Czesc

To ja tez sie podłącze :) Mam dokładnie ten sam problem co Krolu, podobno jest to jakieś zabezpieczenie żeby nikt nie przyciął sobie głowy. Działa to tak ze jak szyba "poczuje" opór to sama sie cofa. Czy jest na to jakiś sposób?

Pozdrowienia

Opublikowano
tez mam podobny problem czyli szyba sie podnosi i opuszcza co jakies 3cm i zatrzymuje i żeby zamknąc szybe lub otworzyc trzeba ze 20 razy naciskac na przycisk słyszalem ze to wina przycisku ale wymieniłem z prawej strony przycisk na lewa i jest bez zmian a dodam ze dzieje sie to w e36 coupe od strony kierowcy jest lipa a od pasarzera jest ok nie mam pojecia co to moze byc więc jak ktos juz miał taki przypadek i sobie poradził to bym był wdzięczny za pomoc!!!