Skocz do zawartości

swieci mi sie komunikat ANHANGERLICHT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swieci tzn wyswietla mi sie komunikat ANHANGERLICHT i wiem ze to chodzi o swiatla przyczepy ale ktory to jest bezpiecznik i jak sprawdzic czy walniety jest obwod a tak poza marginesem to jak kupilem e32 to haka w niej nie bylo dlatego mnie to dziwi co z tym fantem zrobic aha i pod kanapa sa z lewej strony bezpieczniki od czego sa one

pozdro gerwaz

• 5 tygodni później...
Opublikowano

bezpieczniki sprawne a dalej mam ten komunikat ANHANGERLICHT co moze byc przyczyna i jak to sprawdzic??

prosze o pomoc

z gory dzieki

Opublikowano
W aucie z hakiem przy tylnej lewej lampie jest przekaźnik świateł przyczepy sprawdź czy te cztery bezpieczniki w nim są ok. jeśli go tam nie ma to poszukaj wtyczki pewno go ktoś wymontował razem z hakiem wtedy do elektryka żeby jakoś pozamykał obwody świateł
Opublikowano
W aucie z hakiem przy tylnej lewej lampie jest przekaźnik świateł przyczepy sprawdź czy te cztery bezpieczniki w nim są ok. jeśli go tam nie ma to poszukaj wtyczki pewno go ktoś wymontował razem z hakiem wtedy do elektryka żeby jakoś pozamykał obwody świateł

Dokładnie.

Miałem to samo. Ktoś sprzedał hak razem z modułem i nie zrobił zwory. Komunikat świecił się uparcie. W wiązce przy lewej tylnej lampie znajdziesz gniazdo płaskie na 6 pinów (5 wykorzystanych)- należy zmostkować ze sobą przewody- brązowy (skrajny, grubszy) z niebieskim w żółte prążki (obok niego- cieńszy). Mam też 730 z 89, więc kolory przewodów są te same.

Takie jest rozwiązanie fabryczne.

Wodzik