Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

kiedys ani ja ani macher do ktorego jezdze z moim krązownikiem nie moglismy rozszyfrowac dziwnej przypadlosci tegoz krązownika. otoz, nie zawsze ale jednak co jakis czas dziwnie autko przerywalo. wystarczylo zdjac noge z gazu i wszystko wracalo do normy. jako ze nie wystepowalo to za kazdym razem ciezko bylo zlokalizowac co moze byc nie tak. wszystko to dzialo sie wtedy gdy mialem wlaczone ASC. gdy przez lato mialem to ASC wylaczone nie pojawil sie juz problem z przerywaniem. ostatnio znow jezdze z wlaczonym ASC. takie kaprycho poprostu. okazalo sie ze przerywanie wrocilo. i znow nie zawsze. zauwazylem za to ze przerywanie mija odrazu gdy w trakcie tegoż przerywania wyłacze ASC. jak reką odjął. wlasciwie nie przeszkadza mi to az tak bardzo, ale moze spotkal sie ktos z czyms takim i mial ten sam problem z ASC. moze kiedys usunie sie ta usterke. czy jesli juz ktos cos takiego mial to wie dlaczego tak sie robiło?

Opublikowano

Witaj wlasnie mam to samo u siebie-przynajmniej tak mi sie wydaje. E39 520 i. Podczas ruszania albo zbytniskich obrotow mam taka sytuacje co opisales a w momencie gdy wylacze ASC lub lekko wcisne sprzeglo aby zwiekszyc obroty np. jadac wolno na 2 biegu to przerywanie ustepuje. A objaw jest taki jakby sie dlawil powietrzem czy tez zla mieszanaka paliwa i powietrza-nie mam pojecia czy tak ma byc czy nalezy cos wyregulowac

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem to w e32 750IL włączony ASC zapobiega poślizgowi kół tylnych, jak chciałem spalić kapcia musiałem mieć ASC w trybie OFF. Nadchodzi zima drogi miejscami robią się śliskie i wasze auta reagują prawidłowo przy włączonym ASC.

90r E30 316 i coupe sprzedany

92r E36 318 is coupe sprzedany

91r E32 750 IL sprzedany

88r E32 735 IL sprzedany

92r E32 735 IL sprzedany

93r E34 530 V8 sprzedany

92r E34 525 tds sprzedany

90r E34 535 i obecnie

Opublikowano
Muszę was zmartwić. Czekają was niebotyczne wydatki bo wasze ASC działa. Jest na to też prostsza rada. Możecie wyrwać z auta modół ASC i wywalic do rowu. Gwarantuje ze przestanie was denerwować.