Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały dylemat, mam mozliwość kupienia BMW E36 320i 24V z roku 1993 ale nie można odczytać numerów silnika i co najleprze samochód ma już badanie techniczne w którym napisano że "brak numerów silnika". Moje pytanie jest takie czy taki samochód da się zarejestrować ???
Opublikowano

W nowych dowodach rejestracyjnych nie ma słowa o numerach silnika. Tak wiec moim zdaniem nie powinno być problemu. Uwazam równiez, ze najbezpieczniej bedzie, jak zrobisz wycieczke do Urzędu Komunikacji i najzwyczajniej w swiecie zapytasz sie jakies kompetentnej w tym zakresie osoby.

Pozdrawiam. :D

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Na 100% będziesz musiał je ustalić. Tzn. trzeba będzie udać się do rzeczoznawcy :evil: :phone: , on ci napisze papier, że się nie da odczytać i nadadzą ci nowe numery w formie plastikowej zawieszki :twisted2: (tabliczki) gdzieś w komorze silnika . To, że w dowodzie masz taki zapis nie oznacza, że masz spokój całkowity, a jedynie do następnego badania :twisted: :twisted: .

W nowych dowodach fakt nie ma numerów, ale są one umieszczane w bazie UK, dlatego są potrzebne, niestety :roll: .

No a poza tym to różnie bywa co urząd to inny obyczaj :twisted: więc :phone: do swojego i popytaj.

pzdr