Skocz do zawartości

Zamarzniety plyn w spryskiwaczu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stalo sie Panowie. Przez moja opieszalosc :duh:

Kilka dni temu nastal u nas przymrozek, ktorego sie nie spodziewalem tak wczesnie. Samochod zostal na podworku. Natychmiast wpadlem na pomysl zeby sprawdzic, co sie ewentualnie stalo. Pompka normalnego mycia wystartowala na sekunde, po czym zamilkla. Po pewnym czasie to samo... Zero plynu z dyszy... Mycie intensywne zadzialalo.

Akurat byl to dzien, kiedy wyruszalem na roboty do cieplych krajow. Chcialem oproznic zbiornik z letniego plyny przed wyjazdem, ale nawet pompa nie startowala. Pozostawilem problem rodzinie. Dzwonilem do domu i coz...pompa niby dziala, ale nic z dysz. Nic wiecej sie nie dowiedzialem, bo rodzinka to technicznie bardzo zacofana jest... :mrgreen:

Czy ktos z Was juz to przerabial? Ciekawy jestem, czego moge sie spodziewac. W domu bede dopiero za miesiac, czy organizowac juz serwis? Nie mam specjalnie dobrych warunkow do samodzialki, garaz ciasny, a na podworku bedzie juz baaardzo zimno. Zbiornik, jak wiecie, tez w fantastycznym miejscu :mad2:

Koledze marcowy przymrozek rozsadzil zbiornik w Audicy :(

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Może teraz palnę.... :D ...ale jak dalej tam są przymrozki....(byłem na kaszubach w sobotę .. a tam nad ranem mieli -4).....to niech doleją ....może nie wrzątku...ale czegoś gorącego.
Memento Mori :-)
Opublikowano

Dzieki za rade!

Jest jednak za pozno, przez telefon niewiele zdzialam.

Co mialo sie stac juz sie stalo, Nie psika nawet wieczorem, kiedy samochod zdazyl sie zagrzac :twisted: .

Pomalu sie oswajam z koniecznoscia wizyty w serwise, a nie lubie ich, bo okrutnie niesolidni. Moze poszla pompka? Moze rozsadzilo zbiornik i plyn sobie z wolna wylecial? Moze zsunela sie zaczopowana lodem rurka z krocca pompki? Przekonam sie niebawem.

Za zaniedbania trzeba cierpiec, a weekend byl przedwyjazdowy, mocno imprezowy... :mrgreen: jakos glowa nie myslala... :duh:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg