Skocz do zawartości

Nowy (prawie) Szczesliwy posiadacz TDS-a ... moje 1 BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Starsze telefony w E39 (słuchawka z kablem) mogą nie obsługiwać nowych kart SIM, ze starymi nie ma problemu. Tzn. w sytuacji, kiedy kartę wsadza się przy siedzeniu, pod łokciem. Wtedy trzebą kartę wsadzić do centralki. U mnie (touring) w bagażniku, po lewej stronie, jest schowek, w którym może być zmieniarka i czytnik do nawigacji. W głębi u góry jest centralka telefonu i tam należy włożyć kartę SIM. Powinno działać.
Opublikowano
stosunkowo nieduzo.... zostalo mi na naprawy wiec sie bardzo nieprzejmuje.... wtryski i pompa okazaly sie ok.. telefon zadzialal (bezpiecznika nie bylo.... ale nie czyta taktaka(gdzie dokladnie aplikuje sie karte w bagazniku?? wiem gdzie jest centralka tel ale nie widze mozliwosci wlozenia do niej karty sim) nadal mam problem z radiem i sprzeglem... :( bardziej martwi mnie radio :P
Opublikowano
Witam wszystkich kolegow!!! tak jak w temacie jestem posiadaczem BMW e39 (525 tds touring 97r 237tys) od 4dni. Zakochalem sie w tym samochodzie i mimo wczesniejszego wertowania waszego forum postanowilem go kupic. jak wiadomo jest wiele negatywnych opini na temat tego silnika ale jakos sie nie zrazilem. Jak narazie jestem zadowolony... no prawie, prawie bo moj becik posiada pare wad... mianowicie : nie dzialaja przyciski na kierownicy i wraz z tym tempomat, nie dziala radio (jak dla mnie to narazie najwieksza usterka :( ) , no i telefon nie daje oznak zycia.... pozatym troszke kopci... troszke.... zostawia wyrazne slady na moim podjezdzie do domu po przegazowaniu cieplego silnika :lol: , wciaga plyn od wspomagania, i wydaje mi sie ze sprzeglo bedzie do roboty w najblizszym czasie, hehe i jeszcze najlepsze konczy sie jej paliwko kiedy pokazuje ze ma jeszcze 15 ltr .. ogolnie nie jestem zalamany i mam nadzieje ze po wykonaniu czynnosci naprawczych posmigam sobie moim kochanym samochodzikiem.

Gdybyscie mogli podpowiedziec od serca cos o moich usterkach bylbym wdzieczny

Pozdrawiam!

na moje oko autko ma smigniete ok 400 000 i mialo historie wypadkowa!!!

BEDA PROBLEMY !! NIE polubisz tej marki::::DDDDDD

nie polubie?? juz ja polubilem :) ma smigniete 400 000 ?? a niech ma i 500000 byle jezdzilo !! mialo wypadek?? trudno znalesc 10letnie auto bezwypadkowe :) jak mialo to jest narawde dobrze zrobione (ja nie narzekam, koledzy lakiernicy tez ) nie szukalem 10letniego diesla z przebiegiem 100000tys... moze niektorzy tak robia... zycze im powodzenia

pozdrawiam

p.s wg mnie moje problemy z autem sa naprawde drobiazgowe (pomijajac sprzeglo, ktore tak czy siak kiedys wymienic trzeba)... to ze nie dziala tel czy radio... czy siadaja pixele to naprawde maly powod do zmartwien... liczy sie male spalanie i wygoda... noiprzedewszystkim BMW

Opublikowano
:cool2: udalo sie uruchomic telefon w mojej buni :)))) usmiech pocisnal mi sie na twarz.... dla sprostowania dla tych co maja problemy z tel: tel w e39 dziala w kazdej sieci niezaleznie jaka karte wrzucisz do niego... jak nie pod lokciem to w bagazniku w schowku po lewo... ( wykrecilem wszystko co tam bylo (zmieniarke, wzmacniacz i jeszcze pare tam dopiero na koncu zauwazylem puszeczke z wejsciem na karte ktora znajdowala sie nad nadkolem :mad2: ) przyciski na kierownicy zaczely dzialac (te po lewej str od tel) zostalo jeszcze radio sprzeglo i pomka paliwa.... choc co do tego ostatniego to znalazlem puste miejsce na bezpiecznik w bagazniku i po jego wlozeniu teraz zaczelo mi cos glosno buczec po przekreceniu stacyjki :roll: zastanawiam sie co to (kolo tylnych prawych drzwi).... tdsy maja 2 pompy paliwa?? no bo jak teraz zaczela dopiero dzialac pompa to jak wczesniej jezdzilem?? :roll2:
Opublikowano

kolego z ta pompka to jest tak ze jak ona nie dziala a masz paliwa powyzej 15L to silnik sam zassa z baku a jak ponizej to stoisz :lol: ja w swoim aucie 5 razy wymienialem pompke i kazda z nich przestawala dzialac nastepnego dnia nie wiem czemu az wkoncu przestalem sie tym denerwowac i zawsze patrze zeby miec paliwa powyzej "15"

a jezeli mowisz ze ci buczy cos to dobry znak bo pompka jest jedna z tylu pod siedzeniem od strony pasazera