Skocz do zawartości

Kontrolka wtrysku 525TDS E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj poleciałem na tasie 200km/h i potem zaświeciła się kontrolka wtrysku i zaczął przerywać. kto wie co to może być zauważyłem ze do 1500 obrotów jest ok od 1500 - 2300 obrotów przerywa i później znowu lepiej ale jest słabszy i 130 to max czyżby gdzieś powietrze pompa zasysała i przerywa czy może wyczyścić nastawnik czy może co innego proszę o rady
Opublikowano
Jak mialem E34 524 td to gdy zapalila sie kontrolka wtrysku znaczylo to nic innego jak woda w paliwie (chyba w filtrze paliwa znajduje sie czujnik). Co sie okazalo po calonocnym staniu w garazu (a zawsze stalem na polu) kontorlka zgasla, jeszcze tylko raz sie zaswiecila po kilku miesiacach ale po powtorzeniu operacji wszystko wrocilo do normy.
Opublikowano
tak tylko że ja nie mam żadnego czujnika przy filtrze. i już sam nie mam pojęcia co to jest przy wtrysku sterującym jest mokro ale wcześnij też było i jeździł normalnie. pompę wtryskową miałem uszcelnianą , i wcześniej mi szarpała jak były wycieki z pompy a teraz to już jestem głupi i nie wiem co robić