Skocz do zawartości

rożnice w sterownikach silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy sterownik silnika byl programowany w zaleznosci od wyposazenia ? czy jak np silnik mial asc to byla jakas roznica w sterowniku ?

chodzi o to ze chce kupic sterownik do mojego silnika - m60 3.0 tys bosch 0 261 200 404- i zalazlem sterownik tego typu , ale inny numer BMW niz moj - i nie wiem czy to ma wplyw ...

z drugiej strony jest sterownik do m60 o innym numerze BOSCH - 0 261 20 484 - ale ma za to ten sam numer BMW ktory ma moj sterownik ...

Opublikowano
witam z tego co wiem i co podaje Esi i bosch to te dwa sterowniki 404 i 484 sie zamieniają tylko chyba 484 jest montowany do samochodów gdzie jest immobilizer w kluczyku
Opublikowano
  • Autor

ten 484 jest z e38 - wiec to calkiem mozliwe...

tylko dlaczeko tych sterownikow wedlug bmw jest kilka typow - rozne numery bmw - chociaz kazdy z nich pasuje zamiennie do m60 wedlug etk...

Opublikowano
bo bazowym sterownikiem V8 jest 404 to jest pierwszy sterownik do 8 a kolejne numery to są rozbudowane o np. imob.
Opublikowano
  • Autor

tylko jak juz Ci pisalem 404 byly fabrycznie wadliwe - wiec jezeli jest mozliwosc zakupu nowszego , to bedzie mniejsze prawdopodobienstwo ze jest niesprawny ...

co do imobilaisera - w e38 chodzi zapewne o EWS II a byl on montowany od 1/95 - wiec wczesniejsze sterowniki go nie posiadaja ...

ciezko ogolnie ta sprawe rozgryzc ...

Opublikowano
najlepiej by było podmienić te sterowniki i wszystko będzie wiadomo myślę że 484 będzie dobry ale pewności nie ma
Opublikowano
  • Autor

ten 484 jest z 7/94 wiec nie ma ews'u...

trzeba przemyslec sprawe - bo mozliwosci podmiany i sprawdzenia nie mam - albo kupuje albo nie...

Opublikowano
Mam sterownik do m60b30. Nie znam co prawda numeru ale jeśli chcesz, możesz próbować i podmieniać do woli. Jak coś, wal na priv.
Opublikowano
  • Autor

niestety - moje PW nie działa - nie wysyła mi wiadomości...

wiec zadzwonie do Ciebie ( mam numer :mrgreen: ) jeżeli nie masz nic przeciwko ...