Skocz do zawartości

E36 Dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam moje bmw 318i ok 3 miechow. Ogolnie jestem zadowolony. Instalacja gazowa sekwecyjna. Wszystko chodzi ladnie. Problem lezy po stronie zawieszenia, tak przynajmniej mi sie wydaje. Problem polega na tym ze jak jade to co chwile musze kontrowac samochod bo lata po drodze, Jak jade sam nie jst to tak mocno odczuwalne, ale jak mam komplet to nawet przy niższych predkosciach to czuje. Przegladalem juz forum sa podobne problemy ale brak konkretnej odpowiedzi.

Dzieki za pomoc

BMW "Today, tomorrow, always"
Opublikowano

Sprawdź stan zawieszenia, jeśli są luzy powymieniaj zużyte elementy.

Jeśli zawiesznie jest sprawne to zostają zbyt szerokie lub krzywe opony.

Opublikowano
TAk jak pisał kolega,sprawdz luzy w zawieszeniu,warzne jest też ustawienie zbierzności z przodu jak i z tyłu,tylko w dobrym warsztacie ci to zrobią,ustawienie zbierzności samego przodu w bmw nie wystarczy,ja też tak miałem,i nosiło mnie po drodze,a gdy popadało to ayto tancowało jak chcialo,zbierznosć pomogla.warzny jest tez rozmiar opon nasze drogi są takie a nie inne .wg nmie naljepsze opony na nasze drogi to 195/65/15 zawieszenie tak szybko nie siada,a i komfort jazdy lepszy