Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem bmw.Mam kilka pytań.

Na początku autko świetnie jechało odpalało itp.

Jedynym mankamentem były i są wysokie obroty na jałowym 1350.... no i miał muła dosłownie

Pojechałem do gazownika aby mi wyregulował.Jedyne co zrobił to się nie muli.Ale nadal mam wysokie obroty.

Wymienił świece ,mówił że kable muszę wymienić bo zaśniedziałe itp.

Po wizycie zaczęły się problemy z odpalaniem na rozgrzanym strasznie ciężko zaskakuje jak przy gazuje, (odpala na benzynie) na wysokich obrotach przełącza sie na gaz i cacy ale właśnie ciężko żeby zaskoczył ,a na benzynie gaśnie wogóle???

Mam prośbę proszę o radę czego to może być wina co powinienem zrobić?

A może ktoś zna dobrego gazownika,mechanika na terenie woj. lubuskiego gorzów i okolice.

Opublikowano

W ciemno to moge Ci powiedziec, ze na gaz przelacza sie dopiero gdy silnik nabierze odpowiedniej temperatury, a to troche trwa. (to masz sekwencje czy nie?)

Albo jak nie jestes pewien, zrob fote co tam pod maska, lub jak nie mozesz to zobacz czy masz kabelki do silnika na jego klapie doprowadzane.

Instalacja byla juz razem z autem czy zakladales dopiero?

POdejrzewam ze byla, skoro nie wiesz jaka, wiec pewnie to nie sekwencja.

Potem jak juz jest rozgrzany to zaskakuje na gaz przy 2000-2500 obr. Powinienes rowniez moc odpalac go 'awaryjnie' odrazu na gazie, ale to juz zalezy od typu instalacji (chociaz z tego co wiem, to wiekszosc ma taka opcje)

Co do wysokich obrotow na jalowym, to wcalej bym nie powiedzial ze sa za wysokie, no moze troche, sam mam nieco ponad 1000 na zegarach.

Tylko na rozgrzanym silniku ma problemy z odpalaniem? Czy na zimnym tez?

Ile masz w baku?

Jedz zalac z 20l (i staraj sie zeby zawsze tyle bylo bo potem zaczna sie problemy z gazem i wskaznikiem) i sprawdz czy jest tak samo, czesto zdarza sie ze pokazuje zle.

Kolejna mozliwosc to pompa paliwa (chociaz jak wczesniej palil dobrze, to to wykluczam)

Jakie wsadziliscie swiece? Cewki tez zmieniales?

Mozliwe ze to przez swiece jesli na starych nie bylo problemow.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano

Witam poczytałem trochę i dowiedziałem się po godzinie czytania i następnie przejechaniu 20 km co może być przyczyną, fachowiec który mi ustawił gaz prawdopodobnie skopcił robotę.Tzn.

Na początku na benzynie odpalał i chodził bez zarzutu,po wizycie u "fachowca od gazu" na benzynie gaśnie,nie da się jechać i odpalić,dławi po przełączeniu się itp.

Wyczytałem że na 99 % winą tego stanu jest zła emulacja sondy lambda ,prawdopodobnie fachowiec od siedmiu boleści gówno zrobił i zabuliłem za to pieniądze...

Inaczej sonda podaje ilość gazu inaczej ilość benzyny tzn. możliwe że na gazie jest prawidłowo a na benzynie daje takie ilości jak na gazie wniosek się jeden nasówa czemu nie działa poprawnie.

Pana fachowca odwiedzę jeszcze raz.

bądź oleje go pojadę do innego i zobaczymy co zrobi.Nie zapłacę do póki nie zrobi.;)

Za nic na pewno nie zapłacę internet potrafi dokształcić dam sprawozdanie z wyników.

Opublikowano

Nie przejmuj sie, czasem sie trafi na jakiegos ...

Sam mialem 'przyjemnosc' stracic z dobra butle gazu i z pol baku benz, podczas samych regulacji u gazownikow (odwiedzilem z 10, pojecie blade mialo moze 3-4, ale wiekszosc z nich sie nie podejmowala roboty bo sie im nie chcialo z reguly a wszystko co zrobili to regulacja pod kompem, i potem rozkladali rece...)

W koncu sie wnerwilem, bo za to ile u nich zostawilem zmienilbym swiece na nowe, a w koncu sie okazalo ze byly to swiece ktore musialem i tak zmienic i wszystkich regulacji mozna bylo uniknac...

Jedz do tego samego... z reklamacja i nie wyjezdzaj az nie zrobi.

Bo potem zaczniesz u innego, ktory sp.. cos jeszcze i kazdy bedzie robil co innego. Jak zaczal to niech skonczy.

Powiem tak, ze olac komputery, jak masz sterowanie gazem komputerowo, to odepnij ten syf, rzadko kiedy to sie sprawdza :P

Fachowiec potrafi wyregulowac swietnie gaz 'na ucho'.

Pozdrawiam