Skocz do zawartości

Ringi z jednej stronu slabiej swieca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktos z Was wie moze co to moze oznaczac? Jesli poprostu sie koncza to czy bedzie mozna je pozniej wymienic i jak?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie wymieniał ktoś żarówkę z jednej strony i być może ta wymieniona ma inną moc. Ta 1 żarówka podświetla oba ringi reflektora.

Bardzo trudno dokupić te żarówki. Oznaczenia żarówki H10W 12V lub H6W 12V (różnią się mocą). Mnie udało się dopiero w specjalistycznym sklepie z żarówkami samochodowymi - producent narva (cena około 10zł za sztukę) , podobno robi je też philips. Żarówka wygląda tak:

http://212.85.108.182/bmw/H6W.jpg

Po zakupie pojawia się kolejny problem - oryginalna żarówka jest zalana w oprawce. Trzeba troszkę się pobawić aby ją rozpołowić i wymienić żarówkę.

Oczywiście można kupić tą żarówkę w ASO razem z tą nieszczęsna oprawką - cena około 80zł. Element nr 4 - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=63_0642&hg=63&fg=05

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zamien zarowki miejscami, moze to wina zarowek

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
wyjelem je i rzeczywiscie bez ringow zarowki swieca z mala roznica. Zamienilem je jest o wiele lepiej. Praktycznie wszystkie swieca rowna oprocz prawej zewnetrznej hehhe.
Wstrzasaj i kasaj
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w innym wątku napisałem ale tu też zapodam

chłopy słuchajcie mnie bo rozgryzłem ten temat

jasność świecenia ringów zależy oczywiście od żarówek ale przede wszystkim od tego w jakiej odległości znajduje się koniec żarówki od tego okrągłego czegoś znajdującego się w reflektorze - to prawdopodobnie przewodzi światło do ringów

i tak jeśli już zniszczycie tą fabrycznie zaprasowaną objemke to potem trzeba znależć taki punkt w którym ringi świecą najjaśniej, oddalając i przybliżając żarówke ringi bardzo wyraźnie ciemnieją , nawet po znalezieniu tego punktu lekkie ruchy na boki objemką żarówki powodują zmiany świecenia

i dlatego nie bez powodu sprzedają to jako kompletny zestaw z nierozbieralną żarówką ponieważ jest ona tam bardzo precyzyjnie ustalona do najlepszego świecenia ringów

nie ma to jak germańska precyzja

powodzenia chłopy w szukaniu tego punktu G hehe

Opublikowano

ta oprawka jest dwu częściowa obie części są na stałe połączone z sobą takimi wystającymi a następnie na gorąco sprasowanymi kołkami , jak dasz wtyczką do góry lub na dół to po bokach widać jak to jest na gorąco splaszczone , wystarczy ten stopiony plastik usunąć i masz oprawkę rozebraną i wtedy bez problemu wymieniasz żarówkę ze zdjęcia kolegi tylko kup 10 wat no i przy składaniu widzisz w miejscu usuniętego plastyku taki rowek z ząbkami i tym możesz wyregulować ustawienie żarówki względem tych światłowodów doprowadzających światło do ringów'

tylko cza to przykleić by się nie wysuwało , ja owinołem skotem

jak coś popiepszyłem to prosze mnie poprawić :D

Opublikowano

ale ty mówisz o zwykłych postojach a tu mowa o ringach

swoją drogą zastanawiam się czy ringi by świeciły na inny kolor wkładając inny kolor żarówki ??????

ciekawe

Opublikowano
ktoś nie tak dawno pokazywał tu na forum jak wymienił u siebie żarówki na diody (nawet sa zdjęcia) a problem jedynie w tym że taki zestaw 2 diody i dwie przetwornice kosztuje 400 zł
  • Członkowie klubu
Opublikowano
ale ty mówisz o zwykłych postojach a tu mowa o ringach

swoją drogą zastanawiam się czy ringi by świeciły na inny kolor wkładając inny kolor żarówki ??????

ciekawe

Wiem o co pytam :) Pytam czy jest możliwość zamiany na diody właśnie w ringach :?:

Opublikowano
w innym wątku napisałem ale tu też zapodam

chłopy słuchajcie mnie bo rozgryzłem ten temat

jasność świecenia ringów zależy oczywiście od żarówek ale przede wszystkim od tego w jakiej odległości znajduje się koniec żarówki od tego okrągłego czegoś znajdującego się w reflektorze - to prawdopodobnie przewodzi światło do ringów

i tak jeśli już zniszczycie tą fabrycznie zaprasowaną objemke to potem trzeba znależć taki punkt w którym ringi świecą najjaśniej, oddalając i przybliżając żarówke ringi bardzo wyraźnie ciemnieją , nawet po znalezieniu tego punktu lekkie ruchy na boki objemką żarówki powodują zmiany świecenia

i dlatego nie bez powodu sprzedają to jako kompletny zestaw z nierozbieralną żarówką ponieważ jest ona tam bardzo precyzyjnie ustalona do najlepszego świecenia ringów

nie ma to jak germańska precyzja

powodzenia chłopy w szukaniu tego punktu G hehe

Musze koledze przyznac ze temat ogarniety zostal konkretnie. To sie zgadza. U mnie juz swieca normalnie.

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
Nie wiem czemu piszecie ze ta żarowka jest niewymienialna, ostatnio wymianiełem właśnie taka żarowke. Kupilem ale 6cio watowa(orginlanie jest 10W) w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym. Aby ją wyciagnąc trzeba wcisnąć zarowke w to gniazdo i przekręcić w którąś ze stron. Wychodzi bez problemu. Troche sie trzeba nagimnastykować, ale da rade to zorbic. Mała różnica jest miedzy 6W a 10W. Prawie nie zauważalna.... Zapłaciłem za nia 1,5zl:))