Skocz do zawartości

PROSZE O POMOC !!! WYCIEK OLEJU !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym, że po zmianie skrzyni jak mi padła ( 5hp24) juz trzeci raz mechanik zmienia mi oring miedzy skrzynią a silnikiem i wciąż cieknie tam olej !!

Bylem u fachowca ale nie chce zdradzić tajemnicy dlaczego tak się dzieje mówi tylko że związane to jest ze sprzągłem i nawet po wymianie sprzęgła znów będzie ciekło tak ten fachman twierdzi !! :modlitwa: :modlitwa:

Pozdrawiam i prosze o info może ktoś też miał taki przypadek !! :modlitwa: :cry:

Opublikowano
Witam

Problem polega na tym, że po zmianie skrzyni jak mi padła ( 5hp24) juz trzeci raz mechanik zmienia mi oring miedzy skrzynią a silnikiem i wciąż cieknie tam olej !!

Bylem u fachowca ale nie chce zdradzić tajemnicy dlaczego tak się dzieje mówi tylko że związane to jest ze sprzągłem i nawet po wymianie sprzęgła znów będzie ciekło tak ten fachman twierdzi !! :modlitwa: :modlitwa:

Pozdrawiam i prosze o info może ktoś też miał taki przypadek !! :modlitwa: :cry:

praktycznie w każdej e38 jest wyciek pomiędzy skrzynią a silnikiem , jeżeli tylko "poci" się daj temu spokój.

Jak duży masz wyciek?

Opublikowano
Pewnie uszkodzeniu uległ simering bo najpierw zamontowałeś konwerter a potem nakładałeś na niego skrzynie ???? Jeśli tak to>>> rada : ASB wkłada się razem z konwerterem a po skręceniu z silnikiem skręca się konwerter z kołem zamachowym