Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Moja Beema gasnie kiedy chce - na wolnych obrotach :) Obojętnie czy zimna czy gorąca, np dojeżdżając do świateł zdycha. (Automat więc to nie kwestia braku wciśniętego sprzęgła:) ). Czasami jest dobrze, czasami się pieprzy. Jak i na bezynie, tak i na gazie. Dzisiaj już nie odpaliła wogóle na zimno. Znając ją to pojadę po nią wieczorem i odpali bez problemu.

Help me please.... :mad2:

Opublikowano
Gdyby to byla tylko kwestia gazu - to wina leżała by zapewne po stronie parownika- chyba ze masz sekwencje...Ale skoro ci gasnie i na benzynie i na gazie....Moze to problem elektryki? A jak ci gasnie to przygasaja cii kontrolki na desce czy zapala sie odrazu kontrolka od oleju...czy może obroty ci spadaja bardzo nisko i wtedy dopiero gasnie?...Opisz wiecej.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Nieraz utrzymywały się na poziomie ok 200/min. Jak przygazowałem i np przełączał się na gaz to była znaczna poprawa. Jednak jak już się chciał spieprzyć to czy na gazie czy na benzynie gasł. Kiedyś go chciałem "przeciągnąć" i raz nawet mi nie wchodził powyżejh 3000 obrotów, tylko zachowywał się jakby 3 gary się wyłączyły wogóle a reszta się dusiła.

Zastanawiam się nad wtryskami i pompą. Na rezerwie jeździłęm jakiś miesiąc temu ale raczej dbałem żeby bena zawsze była. Nigdy np mi nie zbrakło.

Nigdy też nie było tak jak dzisiaj - nie odpala wogóle i stoi w pracy u żony. Tutaj też nasuwa mi się pytanie - czy mógł się "zalać". Pamiętam że w innych samochodach coś takiego było możliwe:)

Zawsze jak stał - nawet jak zgasł już na parkingu przy pracy, to wiadome było, że jak sie za kilka godzin zejdzie to zapali bez problemów. A dzisiaj [BAD]...

Opublikowano

Sproboj - zresetowac komputer....a potem uruchomic silnik i 1 ,2 ,3 w pelnym zakresie obrotow ale spokojnie....Potem go zgaś.

Jesli nie ustąpi to sproboj go przegonic na wysokich obrotach przez dluzszy czas...Beemeczki lubia obroty :D....smigło w znaczku zooobowiazuje.... Ale bezpiecznie !

Pozdrawiam

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
No to juz znajdziesz na forum :)......na skróty ( zdejmujesz klemy z aku...i laczysz je ze soba...na min 15 min) reszte doczytaj wszystko masz w archiwum. Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Dzisiaj rano zapaliła od razu :shock:

Pojeździłem z 20 km, zatankowałem, wlałem płynu do czyszczenia wtryskiwaczy, zatrzymałem się przed MCdonalds i.... [BAD]. Akumulator wychechtałem a auto nie zapaliło.....

Tylko że cały czas nibby łapał silnik ale do końca się mu rozpędzić nie dało.