Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z blokadą oparć przy tylnej kanapie w kombi 320z 89r. może ktoś wie jak dostać się do tego mechanizmu. Dodam że nie znalazłem żadnych wkrętów mocujących tylne poszycie oparcia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

To jest tak śmiesznie zamontowane bez śrub na wsuwki i nie warto tego mocno szarpać bo łatwo połamać.

Musisz położyć oparcie i tylną część lekko docisnąć i zsunąć w stronę bagażnika. Później odkręcić z zewnętrznej strony taką czarną plastikową osłonę blokady ( jedna śrubka ).

Następnie stawiasz oparcie i przednią jego część ( poduchę ) poprostu próbujesz oderwać - zaczynając od dołu - od metalowgo stelarza. Mocno pociągasz do siebie i powinno puścić bo jest na takich plastikowych zatrzaskach

Nie wiem czy dokładnie wszytko opisałem ale tak to teraz pamiętam.. robiłem to już spory czas temu.

Powodzenia

Horsepower sells cars, but torque wins races
Opublikowano

Witam.

Dopiero dzisiaj mogłem zabrać się do rozbierania tylnego oparcia według Twoich wskazówek. Wszystko poszło pięknie. Bardzo dziękuję Ci za pomoc, myślę że sam nie dałbym rady bez spowodowania uszkodzeń.

Pozdrawiam

Piotr 320i