Skocz do zawartości

525 TDS '92 umarla???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum wiec z gory przepraszam jesli temat byl wczesniej poruszany.

Kupilem 525 TDS '92 z pewnego zrodla, tzn jezdzil w rodzinie od 3 lat i nigdy nie bylo problemow. Pompa wtryskowa byla wymieniona dwa lata temu (40tys km.) Silnik chodzi rowniutko, zadnych niepokojacych oznak ani braku mocy.

Jednakze dwa dni temu po prostu nie odpalila. Rozrusznik kreci, ale bez skutku. Swiece sa wporzadku. Wyglada na to, ze paliwo nie dochodzi do glownej pompy. Sprawdzilem mala pompe przy baku i widac ze pracuje, pobiera paliwo (nie wiem tylko z jakim cisnieniem powinno tryskac paliwo - odlaczone przewody).

Pytalem juz kilku osob ale nikt nie potrafi zlokalizowac przyczyny. Komputer nie wykazal zadnych bledow.

Jesli macie jakies pomysly lub sugestie to dajcie znac.

Opublikowano

rodzina to nigdy nie jest pewne zrodlo.......

12 lat temu dostalem od wujka kadetta,bo on kupil auto nowe z salonu...masakra,sni mi sie po nocach do dzis

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Watpie ze to cos da, ale moze warto sprobowac odlaczyc akumulator i zresetowac komputer.

W baku pelno ? :P

Masz immobiliser/centralny/odciecie zaplonu?

Moze po prostu centralny zamek oszalal, ja tak mialem kiedys u siebie.

Pozdrawiam
Opublikowano
Jeśli mówisz że paliwo nie dochodzi do pompy to może filtr paliwa jest zapchany, żeby to wykluczyć weź bańkę z paliwem i podłącz bezpośrednio do pompy. Pompka w zbiorniku nie musi wytwarzać jakiegoś odpowiedniego ciśnienia, ona ma tylko podać paliwo do pompy wtr. Sprawdź może kabelek przy pompie który służy do gaszenia, może tam coś nie łączy lub brak prądu (jest on przykręcany nakrętką na klucz "8").
Opublikowano
Akumulator byl odlaczany dwukrotnie i ladowany, immobilizer'a nie mam. Cala elektryka zostala sprawdzona. Sprobuje ominac filtr paliwa, moze cos pomoze, dzieki za odp.
Opublikowano

Zdejmij wężyk przed filtrem paliwa i sprawdź czy po włączeniu zapłonu leci paliwo. Jeśli leci to zdejmij wężyk za filtrem i sprawdź czy z niego teź leci paliwo.

Może to być zapowietrzony układ paliwowy. Sprawdź czy kilkukrotne włączanie zapłonu na zimnym silniku i odpalenie po kilku próbach daje rezultaty. Zawczasu sprawdź czy nie masz kałuży wokół któregoś z wtrysków. Wtedy albo zawór zwrotny albo wymiana wtrysku.

Pozdrawiam, Jawor!

Opublikowano

Wyciekow zadnych nie bylo, zdjalem wezyk dochodzacy do pompy i okazuje sie ze paliwo w ogole nie dochodzi. Dmuchalem w wezyk i widac ze jest czysty i nic w nim nie siedzi. Sprawdzilem ta mala pompke w baku. Silniczek chodzi i podaje troche paliwa, ale wyglada na to ze pracuje za slabo bo po podlaczeniu wezyka paliwo nie dochodzi do pompy. Czy mozliwy jest scenariusz ze pompa z dnia na dzien wysiadla, stracila na mocy i po prostu jest za slaba?

P.S. zostala sprawdzona i przeczyszczona, brak rezultatow. W przyszlym tygodniu bedzie nowa, poki co nie mam innych pomyslow.

pozdro.

Opublikowano
Wyciekow zadnych nie bylo, zdjalem wezyk dochodzacy do pompy i okazuje sie ze paliwo w ogole nie dochodzi. Dmuchalem w wezyk i widac ze jest czysty i nic w nim nie siedzi. Sprawdzilem ta mala pompke w baku. Silniczek chodzi i podaje troche paliwa, ale wyglada na to ze pracuje za slabo bo po podlaczeniu wezyka paliwo nie dochodzi do pompy. Czy mozliwy jest scenariusz ze pompa z dnia na dzien wysiadla, stracila na mocy i po prostu jest za slaba?

P.S. zostala sprawdzona i przeczyszczona, brak rezultatow. W przyszlym tygodniu bedzie nowa, poki co nie mam innych pomyslow.

pozdro.

Jasne. Po prostu padlo cos i tyle... Wymien. Wtedy bedziemy myslec.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl