Skocz do zawartości

stożek w e34 525 demontować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupiłem juz auto i w niemczech jakis fanatyk zdemontował oryginalna obudowę i załozył stożek ... i pytanie czasami mi sie samochód dławi i musze kleme sciagac i jest ok na kompie pozkazuje bład lambdy i chwilowy przpeływki i chwilowe spalanie stukowe ... zastanawiam sie czy to nei wina stożka i do tego jak wciska sie gaz na maxa wydaje mi sie ze nie ma z dołu takiej siły a wrecz cos ją dlawi jakby nie podawało powietrza tyle ile trzeba ... wywale to i zakładam normalna obudowe ze sportowym wkładem słusznie mysle ??

" I want to fly into your sun

Need faith to make me numb

Live like a teenage christ

I'm a saint, got a date with suicide. "

Opublikowano
Najpierw wywal lambde i zapodaj nowa, skoro ja komp wywala to juz bank nadszedl jej czas, do tego wyczysc przplywke i sprawdz szczelnosc dolotu jak wszystko bedzie ok i dalej auto nie bedzie jezdzic jak nalezy wywal stozek.
Opublikowano
  • Autor
ono w sumie jezdzi poza tym ze czasami raz na 1500km sie zaczyna dławić i wtedy musze kleme zdjąc .. generalnie jezdzi nie buja itd ... ale moje wrażenie jest takie ze jednak jak daje gaz w podłoge cos jakby ją trzymało i ewidentnie jest to powietrze .....

Opublikowano
ono w sumie jezdzi poza tym ze czasami raz na 1500km sie zaczyna dławić i wtedy musze kleme zdjąc .. generalnie jezdzi nie buja itd ... ale moje wrażenie jest takie ze jednak jak daje gaz w podłoge cos jakby ją trzymało i ewidentnie jest to powietrze .....

Mialem podobne objawy w 320 i byla to wina sondy.

Wg. mnie stozek nie ma nic do bledu sondy, skoro ja komp wywala to ona zwyczajnie juz nie dziala.

Opublikowano
  • Autor
to fakt pod kompem pokazuje jej napięcie prawie sie nie zmienia a powinno skakać i to widocznie, nowa boscha ... cena ok 250-300zł jak sie nie mylę ..wiec chyba sie tym zajmę szybko ....