Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mam BMW E38 rok prod. 1997 z nawigacja i TV 4:3. Na ekranie nie pokazuje się w ogóle opcja "GPS Navigation" mimo że w czytnik pracuje.

Poradźcie co może być tego przyczyną.

2. W niedalekiej przyszłości planuję wymianę 4:3 na 16:9. Co w tym wypadku muszę zrobić (jakie elementy zostaną zmienione)? Jaki to koszt?

Proszę o radę.

Dziękuję z góry ...

:cool2:

Opublikowano

albo czytnik jest uszkodzony, albo może nawaliła któraś wtyczka która łączy czytnik z ekranem.

16:9 musisz wymienic monitor 1200zł, oraz czytnik mk3 800zł lub mk4 1500zł. Stare graty tez sprzedasz

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
albo tu:

tel: 502-317-112 lub 602-284-018

albo www.allegro.pl

Ten drugi nr tel. nie polecam - niesłowny i nieterminowy, ten pierwszy tak :mrgreen:

Jeżeli masz samochód przed 9/97, to sprawdzić szczególnie kabel łaczący czytnik i tuner TV - pojedynczy dość gruby czarny przewód (tylko go nie wykręcaj !, ale wyciągaj).

Bez próby wstawienia sprawnego czytnika niewiele się dowiesz w czym problem, ale na 80% problem jest z czytnikiem.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

W końcu się udało !!!

Postanowiłem całość rozebrać i zrobić najpierw porządek z kablami bo miałem dość spory bałagan w instalacji w bagażniku. Wszystkie urządzenia podłączyłem na nowo i teraz funkcja GPS Navigation wyświetla mi się na ekranie TV.

Pokazuje jednak że software CD należy włożyć do czytnika - o jaką płytę chodzi? z mapą ? czy jakiś software do nawigacji? Proszę poradźcie co należy zrobić? Z góry dziękuję. Z poważaniem

Dariusz C.