Skocz do zawartości

pomocy 525 tds trzęsie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

acha no i dałem 2014,22zł

Tam gdzie ja bylem u boscha ponad rok temu za sam nastawnik chcieli ponad 2000zl. Za regenerowana w systemie BX chcieli cos ok 3000zl no to sie jakby zgodzilem, wiec szefuncio boscha powiedzial, ze musi zadzwonic i da mi znac. Dal mi znac i wszystko ok tylko cena nie 3000zl a 5000zl w sys. BX gdzie jeszcze musialby oddac swoja pompe. Ja mialem pecha, bo inny uzytkowik forum niedawno u nich wymienial nastawnik i zaplacil chyba 1500zl.

Tak czy inaczej trzeba uwazac na wszystko i wszedzie.

A i dowiedzialem sie co moze byc przyczyna drgan. Najprawdopodobniej to rozdzielacz pompy wtrysku.

pozdr

własciwie to byłem nastawiony na kwotę rzedu 3500-4000 na szczęście az tak doszczetnie mnie nie skasowali, chociaz jakby jeszcze zrobili koło 2 masowe to by wyskoczył z 5 tysi :cry2:

Opublikowano

Ja wczoraj bylem u mechanika, ktory mi wymienial nastawnik pompy. Drgania silnika na biegu jalowym (czasami) jak i spadki mocy silnika moze powodowac takze wadliwa praca czujnika powietrza i on mi zasugerowal sprawdzenie tego. Fajnie tylko, ze ja mieszkam w Irlandii a taki czujniczek to kosztuje 400euro.

Mam kompa ale bez live data i nie moge sprawdzic rzeczywistych wartosci, ale mechanik jest ok i moze mi zamowic jakiej innej firmy (mowi ze to jest to samo co bmw tylko pod inna nazwa) i bedzie mie to kosztowalo 200e i jezeli nie bedzie poprawy to moge to zwrocic.

Osobiscie nie mam przekonania do innych firm, ale te 400e mnie przeraza. Jezeli to nie pomoze to wymienie rozdzielacz na nowy.

Tu znalazelem inne jak ze rozne ceny pompy wtryskowej i tak naprawde nie wiem o co chodzi, bo przedstawiciel boscha powiedzial, ze pompa kosztuje 12000zl a tu:

http://bmwfans.info/original/E39/tou/525tds-M51/ECE/L/M/1997/10/mg-13/ill-13_0428/

nawet jak dodamy vat to i tak jest taniej.

Jezeli kotrys z wtryskow zle poodaje to powinno to wyjsc na kompie w module DDE.

pozdr