Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie dotyczace mojej e39 w wersji 528. czy istniej jakis sposob na poprawe osiagow tzn filtry moze jakis chip. czy to sie oplaca myslalem nad zmiana mostu na ten z m5. jesli znacie jakies sposoby piszcie. dzieki
Opublikowano
witam mam pytanie dotyczace mojej e39 w wersji 528. czy istniej jakis sposob na poprawe osiagow tzn filtry moze jakis chip. czy to sie oplaca myslalem nad zmiana mostu na ten z m5. jesli znacie jakies sposoby piszcie. dzieki

uwazam ze to nie ma sensu, lepiej auta zostawiac orginalne , jedynie to kupowac inne o wiekszej mocy

kiedys jak bys chcial sprzedac swoje 528 z chipem , innym mostem itd. to ktos Ci powie ze skoro to wymieniles to ją tak butowałes ze pewnie juz jest zajechana

takie jest moje zdanie

:twisted:

Opublikowano

Bez sensu zmień na 540 bo 530 to niemal to samo , a zresztą jak masz 528 to nie jest to świerze auto i lepiej o nie dbaj a nie kombinuj jak "zajeździć"

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Filtry itp. to bajer. Wstaw kompresor, albo turbosprezarke, ale to cie wyniesie ok 10 000zl bo caly silniczek trzeba wzmocnic. Niezapominajmy o hamulcach innej skrzyni no i w tedy zaluz inny filtr powietrza i wydech.

Program silnika tez powinno sie zmienic.

Jak takie cos zrobisz to daj znac chetnie bym zobaczyl 528 z moca ponad 300km.

Uwazam, ze to ma sens jak sie niechcesz rozstawac ze swoim bmw i dysponujesz zasobami finansowymi na taka operacje.

Nici ci wyjda z wydawania ok. 1000 zl na filtr i jakis tam program. Silniki z turbina sie programuje na wyzszy moment i moc (czesto zapominajac o wzmocnieniu silnika "bo przeciez producent daje nam w prezencie 30% procentowy zapas mocy" he he). Moze to prawda.

pozdrawiam

Opublikowano
bo przeciez producent daje nam w prezencie 30% procentowy zapas mocy" he he). Moze to prawda.

pozdrawiam

No taki prezenty od producenta to ciężko uwiezyć , nawet jak na jakimś elemencie ma , załóżmy, te 30% to inny już tyle nie wytrzyma , generalnie ja w prezenty nie wieże , a już w szególności od koncernów samochodowych

pozdrawiam