Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam e36 96r. climatronic 2 strefowy. klima dziala zimne i cieple nadmuch tez mozny ale problem jest taki

wieje tylko z bocznych i srodkowego panelu na podszybiu nic nawet jak wlacze na przednia szybe nadmuch tylko maks sie wlancza nie wieje tez na nogi z tylu nic czy to strzalki wlaczam czu auto. wymieniłem filtr juz. co to tak zwany jeż jest bo onim czytałem na forum. czy wlaczenie AUTO to tak jak w audi jest ze dopasowuje sile nadmuchu by wyrownac temperature czy tylko wieje rozlozona sila na wszystkie nawiewy.. boje sie ze bede musial rozebrac cala deske by sprawdzic czemy nie dmucha mi nic na szybe. POMOCY>>i dziekuje

Opublikowano
włącz stacyjke ale nie odpalaj, przystaw ucho do srodkowego nawiewu i słuchaj czy jak kręcisz gałką kierunków nawiewu to się przepustnice obracaja , powinno być słychać jak silniczek pracuje, bo cos mi się zdaje że ci nie działa zmiana kierunków nadmuchu, ewentualnie cos wpadło w tunel i zablokowało przepustnice.
Opublikowano
ja mam tylko przyciski i po przelanczaniu nic nie przelancza nie wiesz gdzie sa te silniczki jak wygladaja i jak je wymienic ewent sprawdzic