Skocz do zawartości

Co jest z tymi poduszkami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po raz pierwszy. Od paru dni jestem posiadaczem 318 M43 1994r. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro mam na wyposażeniu dwie poduszki to dlaczego pod maską nie mogę znaleźć żadnych czujników tak jak w innych autach, na przykład przymocowanych do podłużnicy. Dodam że kontrolka od poduszek działa. A jak sprawdzałem po numerach nadwozia to wyszło, że poduszek nie posiada.

Czy to możliwe że czujniki są gdzieś schowane?

I dlaczego ma poduszki skoro z numerów nadwozia wychodzi że ich nie ma?

Opublikowano
Czy to możliwe że czujniki są gdzieś schowane?

Ty masz juz zintegrowane ze sterownikiem airbaga.

I dlaczego ma poduszki skoro z numerów nadwozia wychodzi że ich nie ma?

Co rozumiesz przez to ze z VINu wychodzi?

Opublikowano

Po tej odpowiedzi poczułem ulgę ale co to znaczy że " Ty masz już zintegrowane ze sterownikiem airbaga"

A co do numerów VIN to tam jest taka cyfra która oznacza poziom bezpieczeństwa i jeżeli jest "0" to są tylko pasy a jeżeli "2" to dwie poduszki. Takie znalazłem objaśnienie VIN

Opublikowano
Po tej odpowiedzi poczułem ulgę ale co to znaczy że " Ty masz już zintegrowane ze sterownikiem airbaga"

Sterownik ZAE pod tylną kanapą (auta od 9/93, wcześniej dwa czujniki w komorze silnika). Odpala poduszki przy odpowiedniej wartości przeciążenia i prędkości conajmniej 18km/h.

A co do numerów VIN to tam jest taka cyfra która oznacza poziom bezpieczeństwa i jeżeli jest "0" to są tylko pasy a jeżeli "2" to dwie poduszki. Takie znalazłem objaśnienie VIN

Nie znam tego sposobu. Poszukaj tematu o odkodowywaniu VINu i poproś kogoś kto ma dostęp do bazy BMW. Ale w twoim aucie dwie poduszki do standard więc raczej nic tam nie będzie.