Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chciałem się poradzić może któremuś z was już się takie coś przytrafiło? Jakieś 5 dni temu jak zgasiłem auto na stacji paliw to już nie mogłem go odpalić, okazało się że to bezpiecznik do zegarka, termometru i centralnego (orologio) od tamtego czasu przy każdym odpalaniu, albo podczas jazdy pali go. A elektrycy powiedzieli mi żebym wsadził większy, ale tam i tak jest już 7,5 a powinien być 5A. Jeden z nich kazał mi nawet po dłuższym namyśle wsadzić 25A. ratujcie bo nie chciał bym jechać do serwisu . :cry2:
Opublikowano
15A też spalił bo już nie miałem co to ja wsadziłem, i jeszcze na dodatek wyjełem radio bo niedawno zmieniałem i myślałem że to właśnie od niego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czekaj, a co ma bezpiecznik od radia, zegarka i centralnego wspólnego z odpalaniem auta?

Na dzień dobry to i tak musisz sprawdzić, co Ci wsysa tyle prądu i odłączyć/naprawić układ.

Kai
Opublikowano
Nie wiem co ma wspólnego ale jak zegarek nie chodzi to znaczy że już mogę szukać następnego bezpiecznika bo już nie odpali. poza tym wszystko działa.